הפעיל החברתי יאיא פינק ותנועת "ישראל שלנו" החלו בהעברת הכספים, בסך 1.7 מיליון שקל, שאספו מכ-12 אלף ישראלים בגיוס המונים למען תושבי הכפר הפלסטיני חווארה בשומרון שנפגעו בפרעות שביצעו מתנחלים קיצונים בכפר בסוף פברואר.
הכסף מחולק למשפחות של פצועים שנפגעו קשות בפרעות, משפחות שבתיהם נשרפו ובעלי עסקים שנשרפו, כדי שאלה יוכלו לשפץ את בתיהם או למצוא לעצמם פתרונות דיור חלופיים וכן לסיוע בשיקום. הכסף יועבר רק למשפחות שלכוחות הביטחון אין מידע מוצק על חשד למעורבותן בטרור.
במכתב ששלח פינק הבוקר לתורמים שהשתתפו בגיוס, נכתב:
שמח ושמחים לעדכן כי לאחר מאמצים רבים, 30 משפחות שנפגעו בחווארה צפויות לקבל בין 45 – ל-65 אלף שקל כל אחת בימים הקרובים, שיועבר ישירות לחשבון הבנק שלהם ויסייע לה בתהליך השיקום.
רצינו להסביר – מדוע זה לקח כל כך הרבה זמן? בשבועות הראשונים היינו עסוקים בקמפיין ובגיוס הכסף. אחרי זה ובמשך כשלושה שבועות הגענו ארבע פעמים לחווארה לעבודת שטח מאומצת ולמפגש עם עשרות המשפחות החפות מפשע שרכושם וביתם נפגע.
בהמשך, עבדנו על הבירוקרטיה הרבה שבאיסוף המידע מכל משפחה כולל דוח נזק, מספרי חשבון בנק ותמונות של הרכוש שנפגע. מדובר בתהליך לא קל שדרש שיתוף פעולה של צוות השטח בחווארה, המשפחות המקומיות והעזרה מהצוות כאן.
לאחר מכן עבדנו על קבלת אישור מהמשפחות לקבלת התרומות, ובשבועיים האחרונים התעסקנו שעות רבות מאד במציאת בנק בישראל אשר יסכים לבצע בשבילנו את ההעברות למשפחות פלסטיניות.
זה דרש ודורש הרבה מאוד אישורים שקשורים לאיסור הלבנת הון (בגלל הסכומים הגבוהים), וידוא שהכסף מגיע למשפחות חפות מפשע (לא מעורבות בטרור, ת.ג), והרבה מאד בירוקרטיה מול רשויות שונות.
מבחינתי, למרות התהליך הארוך, העבודה הרבה, האיומים הרבים על חיי והקללות שלא מפסיקות ברשתות, זה היה שווה את זה. לשמחתי היהדות שלי ושל עוד רבים אחרים היא לדעת שכל בני האדם נבראו בצלם אלוקים ושאנחנו חייבים להגביר את קולם של המתונים בארץ הזו. במקום שאין אנשים השתדל להיות איש.
במקביל להודעה על העברת הכספים, הקפיד פינק, שבחודשים האחרונים חשוף לקמפיין שטנה של פעילי ימין קיצוני בשל הסיוע לפלסטינים בחווארה, לשבח את כוחות הביטחון על החיסול הבוקר:
כבוד לכוחות הביטחון שחיסלו בשכם את המחבלים שרצחו את שלוש בנות משפחת די.
ארדוף אויב ואשיגם— yayafink (יאיא פינק) (@yayafink) May 4, 2023
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה
למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לשיחות יחד עם נחום גולדשמיד שהיה בן גילו והם היו עוד שכנים מאותו עיירה (הם גרו באותו בניין )
אז להגיד שחסידי חב"ד הסתירו אותו לא בדיוק נכון
במשך שנים ארוכות היו חסידים בארץ ישראל שקיבלו הוראות מאחיו הרבי מיליובאוויטש לגבי ביקור בקבר שלו בצפת
לאחר פטירתו של אחיו הרבי חסידי חב"ד עושים כל דבר בשביל להמשיך להתקשר לאחיו הרבי לכן יותר ויותר הולכים לקבר שלו ביום פטירתו וכמו כן חסידים נוסעים למקום מגוריו באנגליה להגיד תפילה
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו