שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן והשר להגנת המולדת אלחנדרו מיורקס מודיעים היום בוושינגטון באופן רשמי על הכנסת ישראל לרשימת המדינות הזכאיות לתכנית הפטור מן הוויזה.
ישראל היא המדינה ה-41 שמקבלת את ההכרה המיוחדת וההודעה מגיעה מוושינגטון אחרי שנתיים של פרויקט חקיקה ויישום התוכנית שהופעל על ידי ממשלות ישראל מאז 2021.
הממונה על השגרירות בישראל סטפני האלט קיימה הבוקר תדרוך לעיתונאים ישראלים בו אמרה "מזל טוב, אני מברכת את מדינת ישראל על כניסתה לתוכנית. מדובר בתהליך עבודה ממושך שעירב משרדי ממשלה רבים, הן בישראל והן בארצות הברית".
האלט הודתה לשגריר הקודם תומאס ניידס, לראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי ולראשי הממשלה שתחתם התנהל הפרויקט – נפתלי בנט, יאיר לפיד ובנימין נתניהו.
"אני רוצה במיוחד להכיר במאמציו של השגריר לשעבר תום ניידס, שהיה כוח מניע במהלך זה. ארצה גם להכיר בהובלתו של היועץ לביטחון לאומי של ישראל צחי הנגבי, שהיה שותף איתן של השגרירות לאורך חודשים ארוכים אלה. אני גם חייבת להודות לבכירים ישראליים רבים מכל משרדי הממשלה, אשר עבדו ללא לאות לסייע לישראל לעמוד בדרישות על מנת להיכנס לתוכנית במהלך השנתיים האחרונות, לא רק תחת ראש הממשלה נתניהו, אלא בתהליך שהחל תחת ראשי הממשלה הקודמים, בנט ולפיד."
הדברים על רקע עיכוב המהלך בשנה על ידי האופוזיציה בהובלת הליכוד בהצבעה נגד החקיקה שישראל נזקקה לה.
כדי שישראל תעמוד בהתחייבויות שלה לארה"ב כדי להיכנס לפרויקט הפטור מויזה, התירה ישראל בשנה האחרונה את כניסתם ויציאתם של עשרות אלפי אמריקאים ממוצא פלסטיני. הן אמריקאים פלסטינים שרוצים להיכנס לישראל, ליו"ש ולעזה והן בדרך ההפוכה. הדבר התאפשר באמצעות שינויים והקלות במדיניות של השב"כ. האלט ציינה בתדרוך שישראל עמדה בתנאי ההקלות הללו באופן משביע רצון.
סוגיית כניסת אמריקאים-פלסטינים בעלי רכבים מיו"ש לישראל באופן שוטף (עם דרכונם האמריקאי) – טרם הוסדרה ותטופל באופן פרטני נפרד על ידי הצוות האמריקאי.
האלט הסבירה את התנאים השונים להשגת אישור כניסה לארה"ב, וציינה שבעוד מספר שבועות הישראלים – המבקשים אישור כניסה לארה"ב למטרות תיירות או עסקים לטווח קצר של שהות עד ל-90 יום – יוכלו לבקש אישור כניסה באמצעות פניה דיגיטלית ממוחשבת והם יקבלו תשובה דיגיטלית בתוך 72 שעות.
המערכת הדיגיטלית המכונה "אסטה" תעלה לאויר עד סוף חודש נובמבר 2023 ואישורי הכניסה יחלו לפעול תוך מספר שבועות לאחר מכן. כלומר, מי שמבקש ויזת כניסה לארה"ב לחודשים הקרובים, עדיין צריך לפנות לשגרירות האמריקאית ולקבל ראיון.
האלט ביקשה מן הציבור הישראלי שלא לבטל תורי ראיונות שנקבעו לקבלת ויזה (מי שכבר קבע) שכן אין החזרת כספים למי שכבר שילם וכיוון שהמערכת לא פעילה באופן מידי, אלא רק תוך כמה חודשים.
עוד היא ציינה שאישורי הכניסה הדיגיטליים במערכת "אסטה" יוענקו רק לישראלים המחזיקים דרכון ביומטרי בתוקף לעשר שנים.
פרטים נוספים שהאלט מסרה בשיחה עם הכתבים הישראלים:
- ויזות תייר מסוג B1/B2 נשארות בתוקף לעשר שנים – בעוד שאישור הנסיעה שמתקבל ממערכת ה'אסטה' תקף ככלל רק לשנתיים.
- על ויזת תייר מסוג B1/B2 ניתן לשהות בארצות הברית לתקופה של עד חצי שנה, בעוד שאישור הנסיעה של מערכת ה'אסטה' מאפשר שהות של תשעים יום בלבד.
- נוסעים המגיעים לארצות הברית עם ויזת תייר יכולים להאריך את שהותם או לשנות את מעמדם לקטגוריית ויזה אחרת – למשל, מוויזת תייר לוויזת סטודנט – אבל לא יכולים לעשות זאת אם הגיעו לארצות הברית על 'אסטה'.
- ישראלים שנוסעים לארצות הברית לשהות ארוכה, או למטרות כגון לימודים, עבודה או תוכניות חילופין תמיד ידרשו להוציא ויזה מותאמת. אי אפשר לנסוע לארצות הברית למטרות אלה תוך שימוש ב'אסטה'.
עוד ציינה האלט שיש מאות אלפי ישראלים המחזיקים באזרחות אמריקאית. לדבריה, אזרחים אמריקאים אינם יכולים להשתמש במערכת ה'אסטה' כדי לנסוע לארצות הברית עם דרכונם הישראלי. על פי החוק האמריקאי, אזרחים אמריקאים מחויבים להיכנס לארצות הברית ולצאת ממנה רק באמצעות דרכונם האמריקאי.
האלט ביקשה מן הציבור הישראלי להיזהר מנוכלויות. "על אזרחים ישראליים להשתמש במערכת ' אסטה' שנמצאת באתר של מחלקת הגנת המולדת של ארצות הברית. אין צורך לשלם לכל צד שלישי לשם כך. זה אינו נדרש. אסטה היא מערכת קלה" היא אמרה..
המחלקה הקונסולרית של שגרירות ארצות הברית בישראל עתידה להשיק בקרוב קמפיין הסברה כדי להקל על הציבור הישראלי.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומצטער להגיד לך אבל אף אחד לא ניסה לטשטש ועוד יותר הרבי מלובביץ בעצמו שלח אליו חסידים על מנת שילמדו איתו וגם יטפלו בהוצאה לאור של מאמריו ועוד יותר כותב המאמר שכח לציין שהרבי בעצמו היה מדען ולמד באוניברסיטת סורבון שהייתה נחשבת בזמנו לאחת מהיוקרתיות בעולם והיה חווט בחיל הים האמריקני ויש ספינה שלמה שהוא היה החווט שלה (חווט זה מי שמתכנן איפה כל חוט יהיה בספינה על מנת לקצר בזמן מקום ואנרגיה ושהספינה תוכל לפעול באופן מיטבי) ועוד יותר שאם תסתכל ברשימות של הרבי מלובביץ תראה שהוא מסביר שם הרבה מאוד חוקים פיזיקלים ומתמטים וכדומה אבל ככה זה כאשר דתל"ש מוצא סיבה למסיבה על חשבון חסידות חב"ד שאין כמוה בעולם
צריך להבין שהרבי מלובביץ תמיד אמר שאין יהודי חילוני. לא שייך לומר על יהודי שהוא חול . מכיוון שכל יהודי הוא קדוש. חלק אלוקה ממעל ממש. כשאחת העירה לרבי איך הרבי לא מתעייף שעות לחלק דולרים . אמ
לתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה
למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לשיחות יחד עם נחום גולדשמיד שהיה בן גילו והם היו עוד שכנים מאותו עיירה (הם גרו באותו בניין )
אז להגיד שחסידי חב"ד הסתירו אותו לא בדיוק נכון
במשך שנים ארוכות היו חסידים בארץ ישראל שקיבלו הוראות מאחיו הרבי מיליובאוויטש לגבי ביקור בקבר שלו בצפת
לאחר פטירתו של אחיו הרבי חסידי חב"ד עושים כל דבר בשביל להמשיך להתקשר לאחיו הרבי לכן יותר ויותר הולכים לקבר שלו ביום פטירתו וכמו כן חסידים נוסעים למקום מגוריו באנגליה להגיד תפילה
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו