רשות החירום הלאומית הרחיבה את תוכנית הפינוי הזמנית של תושבי עוטף עזה, כך שתכלול גם 20 אלף תושבים בארבע המועצות אשר מרוחקות 4-7 ק"מ מהרצועה.
כפי שפורסם בזמן ישראל הבוקר, עד כה נאלצו תושבים אלה לממן את השהיה במלונות באמצעות תרומות שנאספו על ידי המועצות האיזוריות, כיוון שנוהלי הפינוי הקיימים מתייחסים אך ורק לישובים הנמצאים 4 ק"מ מקו הגדר, זאת על אף שישובים רבים הנמצאים מעבר לקו 4 הק"מ נפגעו ממתקפת המחבלים בשבת שעברה.
ראש רשות החירום הלאומית (רח"ל) במשרד הבטחון יורם לרדו הודיע בתדרוך לעיתונאים כי תוכנית "משב רוח" להתרעננות תושבים תכלול בנוסף לתושבי טווח 4-7 הק"מ את תושבי שדרות וכן נבחנת התרעננות מוגבלת של תושבים הזקוקים לפינוי גם באשקלון.
מימון ה"התרעננות" במלונות לתושבי העוטף ימשך למשך שבוע, במהלכו תתקצב המדינה את המועצות ולאחריו תתבצע הערכה מחדש של הצרכים.
בתשובה לשאלת זמן ישראל מדוע התעכבה ההחלטה לפנות את תושבי העוטף כמעט שבוע, תוך הפרדה (חסרת משמעות) בין מי שנמצא סמוך לגדר או כמה מאות מטרים רחוק יותר – תקופה במהלכה היו צריכים התושבים לדאוג לפינוי עצמאי – התקשה לרדו להסביר את סיבות העיכוב אשר גרם עוגמת נפש גדולה לתושבים.
"אני לא חושב שהאיחור הוא איחור מחריד, כיוון שאת האוכלוסיה באיזור הלחימה פינינו באופן הכי מהיר. כל הדרום לצורך העניין במלחמה וכל המדינה במלחמה. זה לוח הזמנים והוא מאפשר לאנשים להשיב את רוחם. אני לא בטוח שזה היה אפשרי קודם. מכל מקום זאת התוכנית. תמיד אפשר לשאול למה לא ולמה איך".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו