JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פרסום ראשון: צה"ל פתח בחקירה בחשד לנסיון לסחור במוצרים שנבזזו בעזה | זמן ישראל

פרסום ראשון: צה"ל פתח בחקירה בחשד לנסיון לסחור במוצרים שנבזזו בעזה

עקורים פלסטינים מעבירים את חפציהם על עגלת סוסים בין הריסות הבתים שנהרסו בהפצצה ישראלית בחאן יונס בדרום רצועת עזה, ב-6 במרץ 2024 (צילום: AFP)
AFP
עקורים פלסטינים מעבירים את חפציהם על עגלת סוסים בין הריסות הבתים שנהרסו בהפצצה ישראלית בחאן יונס בדרום רצועת עזה, ב-6 במרץ 2024

המשטרה הצבאית פתחה בחקירה בחשד שחיילים בצה"ל בזזו מוצרי חשמל שהיו שייכים לפלסטינים ברצועת עזה ומכרו אותם לפעיל חברתי, שמתכוון לבצע מכירה פומבית שלהם. כך נודע לזמן ישראל.

בימים האחרונים, מאמצע השבוע שעבר, מסתובבת ברשתות החברתיות מודעה, המיוחסת ל"עמותת החבר'ה הטובים", ובה הזמנה לאירוע במסגרתו יימכרו מוצרי חשמל מעזה במחירים זולים, בכסף שייתרם לשכבות החלשות.

מאחורי המודעה עומד אדם בשם דניאל זבולון, שלדבריו, רכש בכספו מכשירי חשמל ומתכוון למכור אותם ב-7 באוקטובר ולתרום את כספי המכירה לעניים.

מודעה שפורסמה ברשתות החברתיות על מכירת מוצרים שלפי החשד נבזזו בעזה (צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
מודעה שפורסמה ברשתות החברתיות על מכירת מוצרים שלפי החשד נבזזו בעזה (צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

זבולון אמר לזמן ישראל: "המכירה תתקיים. אנשים טובים, כמוני כמוך, מכרו לי את המוצרים, אין לי מושג איך הם הביאו אותם מעזה, הכול תקין וחוקי. אבל מאז שפרסמתי את המודעה פנו אליי שוטרים, מילואימניקים וכל מיני אנשים שכועסים, אז אני אפרסם איפה זה יהיה רק, ככה, שעה לפני".

הוא הדגיש עוד: "אף אחד לא מתקן מוצרים ישנים שלהם (הפלסטינים בעזה), לא גנבנו שום דבר מבתיהם. זה נטו מהתרומות המחזקות את הטרור שלהם בעזה"

במודעה הוזמן הציבור "להשתתף באירוע של עמותת החבר'ה הטובים שעושה עבודה יוצאת דופן! העמותה הצליחה להביא כמות גדולה של מוצרי חשמל מעזה, לתקן אותם ולהציע אותם למכירה בשווקים במחירים ממש זולים.

"האירוע יתקיים בתאריך 7.10, וכל הרווחים מהמכירה יוקדשו לתרומה לאוכלוסיות מוחלשות. העמותה מחפשת מתנדבים שיסייעו לאירוע. זאת הזדמנות מדהימה לקחת חלק בעשייה חברתית חשובה ולעזור למי שזקוק לכך. אם יש לכם זמן ורצון לתרום, זה בדיוק הזמן להצטרף! ניתן ליצור קשר עם דניאל זבולון".

מארגני האירוע השתמשו בשם של עמותת צדקה קיימת, "החבר'ה הטובים – סיוע הומניטרי ישראלי" העוסקת בחלוקת מזון לנזקקים. לעמותה אין כל קשר למודעה ולחשדות שהיא מעלה. לזמן ישראל נודע כי בעמותה נחשפו לקיומה של המודעה שלשום והגישו תלונה במשטרה, וגם פרסמו הכחשה גורפת בעמודי האינסטגרם והפייסבוק של העמותה.

לזמן ישראל נודע כי בעמותה נחשפו לקיומה של המודעה שלשום והגישו תלונה במשטרה, וגם פרסמו הכחשה גורפת בעמודי האינסטגרם והפייסבוק של העמותה

יו"ר העמותה, ליאור הלפרין, אמר בסרטון שהפיץ ברשתות: "אין לנו שום קשר למודעה ההזויה הזאת. אנחנו לא עסקנו מעולם במכשירי חשמל וכל הפעילות שלנו היא לחלק אוכל לנזקקים. כרגע העמותה לא פעילה בגלל שפעילים שלה נמצאים במילואים". בעמותה אישרו לזמן ישראל את הדברים.

זבולון אישר כי להתארגנות שלו אין קשר לעמותת "החברה הטובים – סיוע הומניטרי ישראלי" ומסר בתגובה לכך: "הארגון שלי נקרא החבר'ה הטובים בשביעי באוקטובר. אנחנו נירשם בקרוב כעמותה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בעקבות המקרה נפתחה חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת. בסיומה, יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.