JavaScript is required for our website accessibility to work properly. "ניו יורק טיימס": חמאס תכנן לתקוף כבר ב-2022 אך דחה כדי שאיראן וחזבאללה יצטרפו | זמן ישראל

"ניו יורק טיימס": חמאס תכנן לתקוף כבר ב-2022 אך דחה כדי שאיראן וחזבאללה יצטרפו

מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Hassan Eslaiah)
AP Photo/Hassan Eslaiah
מחבלי חמאס ליד קיבוץ ניר עוז במהלך הטבח ב-7 באוקטובר 2023

חמאס תכנן לבצע את מתקפת השבעה באוקטובר כבר בסתיו 2022, אך דחה את הביצוע במטרה לשכנע את איראן וחזבאללה להצטרף למתקפה. כך חושף היום "הניו יורק טיימס".

לידי העיתון הגיעו פרוטוקולים מעשר פגישות חשאיות שקיים יחיא סנוואר עם בכירי חמאס. הפרוטוקולים התגלו על מחשב שנמצא בסוף ינואר על ידי צה"ל במרכז פיקוד תת-קרקעי של חמאס בחאן יונס.

מחבלים פלסטינים משתלטים על טנק ישראלי לאחר שחצו את גדר הגבול עם ישראל מחאן יונס ב־7 באוקטובר 2023 (צילום: Said Khatib /AFP)
מחבלים פלסטינים משתלטים על טנק ישראלי לאחר שחצו את גדר הגבול עם ישראל מחאן יונס ב־7 באוקטובר 2023 (צילום: Said Khatib /AFP)

המסמכים, שאומתו על ידי ה"הניו יורק טיימס", מפרטים את האסטרטגיות של חמאס שהובילו למתקפת השבעה באוקטובר. לפי העיתון, עולה מהמסכים כי:

– המתקפה על ישראל כונתה בקרב בכירי חמאס בשם "הפרויקט הגדול". חמאס תכנן במקור להוציא אותה לפועל בסתיו 2022, אולם הוחלט לדחות אותה על מנת לשכנע את איראן וחזבאללה לקחת בה חלק.

– בפגישה משולשת בלבנון בין נציגי איראן, חזבאללה וחמאס, נציג הארגון טען כי המשבר הפנימי בישראל, סביב ההפיכה המשטרית, מייצר את ההזדמנות "להתקדם לעבר קרב אסטרטגי". חמאס ביקש סיוע מאיראן וחזבאללה בתקיפת אתרים רגישים בתחילת המתקפה. איראן ביקשה זמן נוסף לתכנון.

בתים שהועלו באש במתקפת חמאס על קיבוץ נירים ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: קיבוץ נירים)
בתים שהועלו באש במתקפת חמאס על קיבוץ נירים ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: קיבוץ נירים)

– ההחלטה לתקוף בשבעה באוקטובר הושפעה מההתקדמות בשיחות הנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, כמו גם מאירועים שקרו בגדה המערבית ובהר הבית.

נוסף על כך, עולה מהפרוטוקולים כי חמאס נמנע במכוון במשך שנתיים מעימותים עם ישראל על מנת למקסם את אלמנט ההפתעה במתקפה של שבעה באוקטובר. לפי הפרוטוקולים, מנהיגי הארגון הבינו כי עליהם "לשמור את האויב משוכנע שחמאס בעזה רוצה שקט".

חמאס נמנע במכוון במשך שנתיים מעימותים עם ישראל על מנת למקסם את אלמנט ההפתעה במתקפה של שבעה באוקטובר

עוד נחשף מהפרוטוקולים כי ראש הזרוע המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה תודרך על התוכנית מספר פעמים. עד כה לא היה ברור האם הנייה ידע על המתקפה לפני שהתבצעה. הוא חוסל לפני שלושה חודשים כששהה בטהרן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.