גורם ישראלי אמר לזמן ישראל כי ישראל אופטימית יותר לגבי סיכוייה להשיג עסקת חטופים עם דונלד טראמפ בבית הלבן. "אנחנו מקווים שטראמפ יפעיל לחץ על קטאר", אמר הגורם, "ושהוא לא יקשה עלינו להפעיל לחץ צבאי בעזה".
לדבריו, טראמפ לא יעצור משלוחי נשק ולא ינסה לעכב את ישראל בנושאים הומניטריים.
כעת, השיחות "תקועות לגמרי", הוסיף הגורם, והאשים את חמאס בדחיית הצעות לעסקאות קטנות ולהסכם מקיף. המצב עשוי להשתנות, טען הגורם, אם יופעל לחץ נוסף על חמאס – דבר שקטאר מסוגלת לעשות, אף על פי שהודיעה על נסיגה זמנית מהשיחות.
הגורם ציין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא סבור שמוצו כל האפשרויות ללחץ צבאי על חמאס, ושבידי ישראל "עוד אפשרויות".
עוד אמר הגורם כי ישראל מתכוונת "בקרוב מאוד" להתחיל פיילוט לפגיעה בשליטת חמאס על הסיוע ההומניטרי. הפיילוט יתקיים בשטח בצפון רצועת עזה, תוך שימוש בחברה פרטית, שאינה החברה האמריקאית "גלובל דליברי קומפני" ששמה הוזכר בחודש שעבר. "הם מדברים יותר מדי", ציין הגורם.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו