במסיבת עיתונאים בבית הלבן אחרי פגישת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו, הצהיר הנשיא טראמפ כי ארצות הברית תיקח בעלות, תשקם ותחזיק ברצועת עזה לטווח ארוך.
"אני בהחלט רואה עמדה של בעלות לטווח ארוך", אמר הנשיא כשנשאל לגבי שליטת ארה"ב באזור לפרק זמן ממושך.
"ארצות הברית תיקח שליטה על רצועת עזה, ונעשה שם עבודה רצינית. ניקח בעלות על השטח ונדאג לפירוק כל הפצצות הלא-מופעלות ושאר כלי הנשק המסוכנים שנמצאים שם," אמר טראמפ, "זו תהיה הרביירה של המזרח התיכון".
"ארה"ב תיקח שליטה על רצועת עזה, ונעשה שם עבודה רצינית. ניקח בעלות על השטח ונדאג לפירוק כל הפצצות הלא-מופעלות ושאר כלי הנשק המסוכנים שנמצאים שם. זו תהיה הרביירה של המזרח התיכון"
"כל מי שדיברתי איתו אוהב את הרעיון שארצות הברית תבעל על השטח הזה", הוסיף.
טראמפ הוסיף עוד כי אינו שולל שליחת כוחות אמריקאיים כדי לאבטח את עזה, ואמר בתגובה לשאלת עיתונאי: "בכל הנוגע לעזה, נעשה מה שנחוץ. אם זה יהיה נחוץ, נעשה זאת".
מאוחר יותר מבהיר טראמפ כי "אנשי העולם" יהיו אלה שיחיו בעזה לאחר שארצות הברית תשלים את שיקומה. הוא אמר שהפלסטינים יוכלו להיות ביניהם, אך הדגיש שהאזור יהיה "בינלאומי".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו