בעוד ממשלות המערב החלו להתייצב כאחת ולגנות את תוכניתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לרוקן לצמיתות את רצועת עזה מפלסטינים ולהעביר את השליטה על השטח לארצות הברית, בעלות בריתה הערביות של וושינגטון שמרו על שתיקה באופן בולט.
מצרים, ירדן, איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו ומדינות נוספות שמרו על שתיקה הבוקר, בשעה שאפקט ההלם מהצהרתו של טראמפ התחיל להתפוגג.
נראה שהממשלות הערביות נחושות שלא לפתוח בעימות פומבי עם טראמפ בתחילת כהונתו השנייה, כאשר נראה שהוא נמצא בשיא כוחו.
ערב הסעודית פרסמה אמש הצהרה שבה התחייבה שלא לנרמל את יחסיה עם ישראל לפני שתוקם מדינה פלסטינית, אך הדבר נעשה בתגובה לטענתו של טראמפ כי ריאד לא הציבה דרישה כזו. עם זאת, ההצהרה הסעודית לא התייחסה כלל לדבריו של טראמפ על השתלטות על הרצועה.
אפילו הרשות הפלסטינית שמרה ברובה על שתיקה, פרט להערה של שגרירה באו"ם אמש, שאמר: "מולדתנו היא מולדתנו… ואני חושב שמנהיגים ועמים צריכים לכבד את רצון העם הפלסטיני".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו