JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צה"ל פתח חשבון בטורקית ברשת "אקס" (טוויטר) | זמן ישראל

צה"ל פתח חשבון בטורקית ברשת "אקס" (טוויטר)

במהלך לא שגרתי, צה"ל פתח לראשונה חשבון אקס (X; לשעבר טוויטר) בשפה הטורקית.

הצעד מגיע על רקע זיהויה של טורקיה כשחקן אזורי מתחזק, במיוחד לאחר נפילת משטרו של בשאר אל-אסד בסוריה. אנקרה תמכה בכמה מקבוצות המורדים שהפילו את השלטון הקודם.

לצה"ל יש חשבונות אקס במספר שפות, אם כי חלקם, כמו החשבון ברוסית, כבר אינם פעילים.

עד כה פרסם החשבון בטורקית סרטון אחד, שבו הדובר, רב־סרן אריה שליקר, מכריז, בטורקית, כי החשבון ישמש לספק "עדכונים אמינים ומיידיים על ההתפתחויות הנוגעות לצה"ל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.