יועצו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לענייני ערבים והמזרח התיכון, מסעד בולוס, נפגש בסוף השבוע עם מנהיג מתנחלים, במהלך שנראה כחלק מניסיון רחב יותר לחזק את תדמיתו בקרב הימין הישראלי.
בולוס היה אחד המינויים הראשונים של טראמפ לאחר בחירתו – צעד שנתפס כהבעת תודה לאחר שאיש העסקים יליד לבנון מילא תפקיד מרכזי בגיוס תמיכת ערבים-אמריקאים בטראמפ במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות.
עם זאת, הרקע של בולוס עורר דאגה בקרב גורמי ימין קיצוני בישראל, אשר גם הצביעו על התבטאויותיו בעבר בעד תוכנית השלום של טראמפ מ-2020, אשר כללה הקמת מדינה פלסטינית – אם כי ללא רצף טריטוריאלי וללא ריבונות מלאה.
"ישראל היום" דיווח כי בפגישה בשבוע שעבר עם ראשי מכון מחקר ישראלי טען בולוס כי עמדותיו בנוגע לישראל הובנו שלא כהלכה, וכי הוא תומך עמוקות בביטחון ישראל ובתוכניתו של טראמפ להשתלט על הרצועה.
הרקע של בולוס עורר דאגה בקרב גורמי ימין קיצוני בארץ, שגם הצביעו על התבטאויותיו בעבר בעד תוכנית השלום של טראמפ מ-2020, שכללה הקמת מדינה פלסטינית
בסוף השבוע נפגש בולוס גם עם יוסי דגן, יושב ראש המועצה האזורית שומרון, שאותו כינה "המושל של שומרון".
"זהו כבוד גדול לפגוש אותך. אני רוצה להעביר דרכך את הערכתי הכנה לתושבי השומרון ולכל אחינו ואחיותינו באזור – בישראל, בלבנון ובכל האזור", אמר בולוס בסרטון שפרסם דגן, אחד ממנהיגי המתנחלים הבולטים בגדה המערבית.
"אנחנו מצפים לשלום ושואפים לשלום. בחסד האל, זה יושג בקרוב, אנו מקווים", הוסיף בולוס, שבנו מייקל נשוי לטיפאני טראמפ, בתו של הנשיא.
"אלוהים שלח אותנו לעבוד יחד", השיב דגן.
למרות תוארו כיועץ לענייני המזרח התיכון, גורמים המעורים בנושא טוענים כי מעורבותו של בולוס במדיניות של ממשל טראמפ כלפי האזור הייתה מוגבלת
למרות תוארו כיועץ לענייני המזרח התיכון, גורמים המעורים בנושא טוענים כי מעורבותו של בולוס במדיניות הממשל כלפי האזור הייתה מוגבלת.
מוקדם יותר היום דיווח אתר החדשות "סמאפור" כי טראמפ צפוי למנות את בולוס לשליח המיוחד לאזור האגמים הגדולים של אפריקה, במסגרת מאמציה של ארצות הברית לגבש הסכם בנושא מינרלים אסטרטגיים.
בשבוע האחרון אי אפשר לברוח מזה. החברה הישראלית חולה. בפתח תקווה קבוצה של נערים התנפלה על בחור בן 21 ורצחה אותו כי ביקש מהם לא להתיז ספריי שלג בפיצרייה שעבד בה. בבאר שבע נעצרו נערים בחשד למעורבות ברצח, במושב אביאל אב רצח את בנו והתאבד, זאת לצד האלימות הקשה בחברה הערבית שאינה פוסקת לרגע.
האלימות הזו לא עוצרת ברחוב, היא רודפת אחרינו למסך. סרטון הרצח שודר בכל מהדורות החדשות בשעה שילדים יושבים בסלון, כאילו מדובר בעוד מוצר צריכה.
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש משהו כמעט טרגי, ואולי אפילו צפוי, באופן שבו אירופה ממוצבת בסכסוך הישראלי־פלסטיני: היא יודעת היטב מה נכון, יודעת גם לנסח זאת בשפה מוסרית, משפטית ותהליכית מדויקת, אך שוב ושוב נכשלת בהפיכת העמדה הזו למדיניות אפקטיבית.
בחינת אירופה במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ברבעון הראשון של 2026 מעלה תמונה חדה של הפער בין בהירות נורמטיבית לבין חולשה אסטרטגית, לצד שלוש מגמות.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה התחלתי לשיר.
עבור מי שהכיר אותי בילדות, בבית הספר היסודי, בבית הספר התיכון ובתנועת הצופים, זוהי בשורה איומה.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו