JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אביו של אלון שמריז: "הצבא לא הפיק לקחים, החייל שירה בבן שלי קודם" | זמן ישראל

אביו של אלון שמריז: "הצבא לא הפיק לקחים, החייל שירה בבן שלי קודם"

אלון שמריז מכפר עזה שנחטף על ידי חמאס, נמלט ונורה למוות בשגגה על ידי כוחות צה"ל, 17 בדצמבר 2023 (צילום: באדיבות המשפחה)
באדיבות המשפחה
אלון שמריז מכפר עזה שנחטף על ידי חמאס, נמלט ונורה למוות בשגגה על ידי כוחות צה"ל, 17 בדצמבר 2023

אבי שמריז – אביו של אלון שמריז שנהרג מירי צה"ל יחד עם יותם חיים וסאמר אל-טלאלקה בדצמבר 2023, בעת שהשלושה הצליחו להימלט מהשבי ונכנעו בפני כוחות צה"ל – מותח היום ביקורת חריפה על צה"ל וחושף כי שורדת השבי קרינה ארייב שלחה לו מכתב על הזמן שהייתה בשבי עם אלון.

"הצבא לא הפיק לקחים, ככה שאין לי ספק שזה יקרה פעם נוספת. אם חטופים יברחו, יש סיכוי גדול שהם לא יחזרו בחיים", אמר שמריז לעיתון "הארץ".

"החייל שירה בבן שלי סיים קורס קצינים, ועכשיו הוא מדריך לוחמים. המג"ד קודם גם הוא. הם ימשיכו להדריך דורות חדשים – ללמד אותם שנאה, שלא לוקחים שבויים, שיורים באנשים שנכנעו, ושהכל ימשיך הלאה".

"החייל שירה בבן שלי סיים קורס קצינים, ועכשיו הוא מדריך לוחמים. המג"ד קודם גם הוא. הם ימשיכו להדריך דורות חדשים – ללמד אותם שנאה, שלא לוקחים שבויים, שיורים באנשים שנכנעו, ושהכל ימשיך הלאה"

אבי לולו שמריז, שבנו אלון נחטף לעזה, בדיון בוועדה החוקה בנושא הזכויות הסוציאליות של החטופים ובני משפחותיהם, 27 בנובמבר 2023 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
אבי לולו שמריז, שבנו אלון נחטף לעזה, בדיון בוועדה החוקה בנושא הזכויות הסוציאליות של החטופים ובני משפחותיהם, 27 בנובמבר 2023 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

שמריז סיפר כי כמה מהתצפיתניות ששוחררו משבי חמאס לפני כחודשיים שהו במשך תקופה עם בנו אלון במנהרות. האב אף חשף כי קרינה ארייב שלחה למשפחה מכתב, בו כתבה שאלון היה הגיבור שלה.

"הוא היה שם לפניהן, אז הוא דאג להרגיע אותן שהמחבלים לא מתכוונים לפגוע בחטופים כי הם צריכים אותם בחיים", סיפר אבי שמריז, "הושיבו אותם בחדרים נפרדים, אבל אלון היה בודק כל הזמן שהן בסדר".

לדבריו, התצפיתניות העידו כי אלון "חטף בגלל זה מכות, השפלות, עינויים" והוסיף: "לא היה לי ספק שהוא יתפקד כמו שהוא תפקד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.