JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מרים לפיד, ממייסדי גוש אמונים: "אני רוצה לראות בהפגנות את כולם" | זמן ישראל

מרים לפיד, ממייסדי גוש אמונים: "אני רוצה לראות בהפגנות את כולם"

מרים לפיד, ממייסדי "גוש אמונים", נואמת בעצרת למען שחרור החטופים בירושלים, 22 במרץ 2025 (צילום: צילום מסך)
צילום מסך
מרים לפיד, ממייסדי "גוש אמונים", נואמת בעצרת למען שחרור החטופים בירושלים, 22 במרץ 2025

מרים לפיד, אשת ימין וממייסדי "גוש אמונים" אשר בעלה ובנה נרצחו על ידי מחבלים ליד חברון בשנת 1993, נאמה הערב בהפגנה למען שחרור החטופים בירושלים וקראה לכל אזרחי ישראל מכל המגזרים להצטרף להפגנות ו"לראות את האור" ושאלה: "מה תענו להיסטוריה, מה תספרו, מה תגידו?"

"אני פשוט שואלת, ‫איפה הזקנים, איפה הפאות, ‫איפה השביסים, איפה הכובעים, ‫איפה היהודים שאוהבים את עם ישראל ‫ואכפת להם על עם ישראל ‫ועל המדינה שלנו, איפה הם? ‫אני רוצה לראות בהפגנות את כולם", אמרה לפיד.

"את האנשים שאומרים למצפון שלהם, הרי אין כאן מאבק בין ימין לשמאל – מישהו מסליל אתכם, מישהו מדריך אתכם להיכנס למסלול קורליס. אנחנו מדברים על הבדל בין שחיתות לבין מוסר, בין יושר, ואמת, לבין שחיתות.

"את האנשים שאומרים למצפון שלהם, הרי אין כאן מאבק בין ימין לשמאל – מישהו מסליל אתכם, מישהו מדריך אתכם להיכנס למסלול קורליס. אנחנו מדברים על הבדל בין שחיתות לבין מוסר, בין יושר, ואמת, לבין שחיתות"

"אני פשוט קוראת מנהמת ליבי לכל יהודי ישר, ‫שהוא ישר עם מצפונו, ‫שרואה את המציאות, ‫ששומע מה קורה, ‫שיקום ויעשה מעשה, ‫שיבוא להפגנות האלה, ‫ושהאמת תצא לאור. ‫גם חברי הכנסת.

‫"אין לכם מצפון, אין לכם משפחה? ‫מה אתם עונים לילדים שלכם? מה תענו להיסטוריה, מה תספרו, מה תגידו?"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.