בשעות הבוקר של 7 באוקטובר 2023 נתקלו למעלה מ־100 מחבלי חמאס בפסטיבל הנובה — מסיבת רייב תחת כיפת השמיים בסמוך ליישוב רעים שבגבול עזה — וטבחו באכזריות במשתתפים, חטפו רבים מהם, וביצעו את פיגוע הטרור הקטלני ביותר שידעה מדינת ישראל.
בפסטיבל השתתפו יותר מ־3,000 חוגגים, כ־400 אנשי צוות ו־75 מאבטחים לא חמושים.
בסך הכול נרצחו 344 אזרחים שהשתתפו במסיבה ו־34 אנשי ביטחון — ובהם חיילים, שוטרים וסוכני שירות הביטחון הכללי. על פי עדויות, ההתקפה כללה גם עבירות מין ומעשי אכזריות נוספים. 44 משתתפים נחטפו לרצועת עזה.
ככל הידוע, חמאס לא היה מודע מראש לקיומו של הפסטיבל, והגיע אליו במקרה במהלך ההתקפה. כמו כן, אף שבצה"ל היו דרגים שידעו על קיום האירוע, המידע לא הועבר בזמן לכוחות הסמוכים
ככל הידוע, חמאס לא היה מודע מראש לקיומו של הפסטיבל, והגיע אליו במקרה במהלך ההתקפה. כמו כן, אף שבצה"ל היו דרגים שידעו על קיום האירוע, המידע לא הועבר בזמן לכוחות הסמוכים — כך לפי תחקיר צבאי שפורסם היום, ובו שורת כשלים שהותירו את החוגגים כמעט ללא הגנה.
ממצאי התחקיר הוצגו למשפחות הקורבנות אתמול, ורבות מהן דחו אותו בזעם — חלק טענו שמדובר בתחקיר לא רציני, אחרות האשימו את צה"ל בטיוח ובהסתרת מחדלים. מועצת אוקטובר, המייצגת חלק ממשפחות ההרוגים, תיארה את ממצאי התחקיר כ"בלתי מדויקים במקרה הטוב, ושקריים במקרה הרע".
"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".
פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.
ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו