המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, שלח היום את שר החוץ שלו למוסקבה עם מכתב לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כדי לעדכן את הקרמלין לגבי המשא ומתן הגרעיני עם ארצות הברית, שאיימה להפציץ את הרפובליקה האסלאמית.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שב ואיים בהפצצות על איראן, ובהטלת מכסים על מדינות שלישיות שירכשו נפט איראני, אם טהרן לא תגיע להסכם עם וושינגטון בנוגע לתוכנית הגרעין שלה. ארצות הברית שלחה מטוסים צבאיים נוספים לאזור.
בסוף השבוע האחרון קיימו ממשל טראמפ ואיראן שיחות בעומאן, שהוגדרו על ידי שני הצדדים כחיוביות ובונות. לקראת סבב שני של שיחות, שצפוי להיערך ברומא בסוף השבוע הקרוב, אמר אתמול שר החוץ עבאס עראקצ'י כי זכותה של איראן להעשיר אורניום אינה נתונה למשא ומתן.
רוסיה, בעלת ברית ותיקה של טהרן, ממלאת תפקיד במשא ומתן על הגרעין האיראני עם המערב בהיותה חברה בעלת זכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם, וחתמה על ההסכם הקודם, שממנו נסוג טראמפ ב־2018, במהלך כהונתו הראשונה.
רוסיה ממלאת תפקיד במשא ומתן על הגרעין האיראני עם המערב בהיותה חברה בעלת זכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם, וחתמה על ההסכם הקודם, שממנו נסוג טראמפ ב־2018
"בנושא הגרעין, תמיד קיימנו התייעצויות הדוקות עם ידידותינו סין ורוסיה. כעת זו הזדמנות טובה לעשות זאת עם בכירים רוסים", אמר עראקצ'י לטלוויזיה האיראנית הממלכתית.
מכתב לפוטין
עראקצ'י אמר כי הוא נושא עימו מכתב לפוטין העוסק בעניינים אזוריים ובילטרליים. לאחר מכן קיבל פוטין את פניו של עראקצ'י בקרמלין.
מעצמות המערב טוענות כי איראן מעשירה אורניום לרמה הגבוהה מהנדרש לתוכנית גרעין אזרחית, וברמה הקרובה לזו המתאימה לפצצה גרעינית. טהרן מכחישה שהיא חותרת להשגת נשק גרעיני, וטוענת כי יש לה זכות לתוכנית גרעין אזרחית.
מוסקבה רכשה נשק מאיראן לצורך המלחמה באוקראינה וחתמה עם טהרן על הסכם שותפות אסטרטגית ל־20 שנה מוקדם יותר השנה, אם כי ללא סעיף הגנה הדדית. שתי המדינות היו בעלות ברית בשדה הקרב בסוריה במשך שנים, עד להדחתו של בעל בריתן בשאר אל־אסד.
מוסקבה רכשה נשק מאיראן לצורך המלחמה באוקראינה וחתמה עם טהרן על הסכם שותפות אסטרטגית ל־20 שנה מוקדם יותר השנה, אך ללא סעיף של הגנה הדדית
פוטין שמר על יחסים טובים עם חמינאי, שכן הן רוסיה והן איראן נחשבות בעיני המערב ליריבות, אך מוסקבה שואפת להימנע ממרוץ חימוש גרעיני במזרח התיכון.
רוסיה אמרה כי כל תקיפה צבאית נגד איראן תהיה לא חוקית ולא מתקבלת על הדעת. שלשום סירב הקרמלין להתייחס לשאלה אם רוסיה תהיה מוכנה לקבל את מלאי האורניום המועשר של איראן כחלק מהסכם גרעין אפשרי עתידי בין איראן לארצות הברית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו