JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גורם ישראלי: לא נקבל מתווה של הפסקת אש ל-5 שנים | זמן ישראל

גורם ישראלי: לא נקבל מתווה של הפסקת אש ל-5 שנים

פעילות צה"ל ברצועת עזה, אפריל 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
פעילות צה"ל ברצועת עזה, אפריל 2025

גורם ישראלי אומר כי ישראל לא תקבל הסכם הפסקת אש לחמש שנים עם חמאס, ומוסיף כי קטאר "לא מסייעת" לאחרונה במגעים לשחרור החטופים מעזה.

לדבריו, לקטארים "הייתה לאחרונה השפעה שלא הייתה חיובית על המשא ומתן".

מנגד, גורם ערבי המעורה בפרטי השיחות — שאינו מקטאר — הכחיש אתמול (ראשון) בפני זמן ישראל את הדיווחים שלפיהם קטאר עודדה את חמאס לדחות את ההצעה המצרית האחרונה לעסקת הפסקת אש וחטופים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בצפון רצועת עזה, 15 באפריל 2025 (צילום: דוברות רה"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בצפון רצועת עזה, 15 באפריל 2025 (צילום: דוברות רה"מ)

לטענתו, הדיווחים הללו "מומצאים" בידי גורמים ישראלים שמבקשים לפגוע בשיחות ולהסיט את האשמה בכישלונן מראש הממשלה בנימין נתניהו, שלדבריו דרישותיו הופכות הסכם לבלתי אפשרי.

הגורם הישראלי הדגיש כי "אין סיכוי" שישראל תסכים להפסקת אש בת חמש שנים כפי שמציעים מתווכים ערבים: "אין סיכוי שנסכים להפסקת אש (הודנא) עם חמאס שתאפשר לו פשוט להתחמש מחדש, להשתקם ולהמשיך במלחמה נגד ישראל".

בנוגע לתמיכתה של ישראל בתוכניתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לעודד יציאה של פלסטינים מעזה אומר הגורם כי "ההגירה עדיין לא מתבצעת במספרים גדולים. יש לנו פניות ממדינות מערביות שרוצות להוציא אזרחים בעלי אזרחות כפולה. קנדה פנתה אלינו וביקשה להוציא בני משפחה המעוניינים להגיע אליה".

ישראל תאפשר לכל מי שמעוניין לעזוב מרצונו החופשי לצאת, אומר הגורם, ומוסיף כי קיימות מדינות שמוכנות לקלוט אותם.

המערכה שמנהלת ישראל בעזה, כך לפי הגורם, נועדה להפעיל לחץ מתמשך על חמאס כדי לדחוף אותו להסכים לתנאי ישראל בעסקת החטופים, "אבל גם לסבלנות שלנו יש גבול", כדבריו.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מארח את ראש הממשלה בנימין נתניהו בחדר הסגלגל, 7 באפריל 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מארח את ראש הממשלה בנימין נתניהו בחדר הסגלגל, 7 באפריל 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)

הגורם גם הגן על יוזמת שר החוץ גדעון סער לבטל את שטרות ה-200 שקל כדי לפגוע במקורות המימון של חמאס.

"חובתנו, במלחמה מול חמאס, היא לנקוט בכל האמצעים האפשריים כדי למוטט את המערכת הכלכלית שלו — ומערכת זו מתבססת על הכסף הזה", אמר הגורם.

הוא העריך כי בידי חמאס ישנם 4–5 מיליארד שקל במזומן, בעיקר בשטרות של 200 שקל, חלקם מהשוד שביצע חמאס בשנה שעברה, אז נגנבו 70 מיליון דולר מבנק פלסטין.

"חמאס נמצא כעת בשלב של ירידה כלכלית בעקבות המחסור במשאיות סיוע בחודשיים האחרונים, שמהן הפיק רווחים", הוסיף.

"זוהי הזדמנות רצינית מאוד למוטט את חמאס — הזדמנות שעד כה לא נבחנה ברצינות".

עם זאת, בנק ישראל דחה את היוזמה בשבוע שעבר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.