JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יעלון קורא להשבית את המדינה: "אין ברירה אלא לשתק – כדי להציל"; יו"ר ההסתדרות: "לא תהיה שביתה כללית" | זמן ישראל

יעלון קורא להשבית את המדינה: "אין ברירה אלא לשתק – כדי להציל"; יו"ר ההסתדרות: "לא תהיה שביתה כללית"

משה (בוגי) יעלון (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
הדס פרוש/פלאש90
משה (בוגי) יעלון

שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון משווה את שרי ממשלת נתניהו לנאצים וקורא להשבתה כללית של המדינה: "אין ברירה אלא לשתק את המדינה כדי להציל אותה", אמר בכנס שנערך באוניברסיטת תל אביב.

לדבריו, "מדינת ישראל נמצאת במשבר החמור בתולדותיה – אולי מאז ראשית הציונות. אנחנו בצומת דרכים: או שנחזור להיות מדינה יהודית, דמוקרטית וליברלית, או שנמשיך בדרך משיחית, גזענית, פשיסטית, הומופובית, מיזוגינית, מושחתת וארורה".

יעלון תקף בחריפות את התנהלות הממשלה בסוגיית החטופים: "הם מוכנים להמשיך את המלחמה בלי סוף – גם במחיר של ויתור על החטופים. הנטישה של החטופים היא חלק מתפיסת העולם שלהם. הם פועלים לפי משנתו של הרב דב ליאור – אידיאולוגיה של עליונות יהודית, סוג של מיין קאמפף. יש לי צמרמורת רק מלהגיד את זה".

על רקע היחלשות המחאה לאחר ה־7 באוקטובר, אמר: "לפני כן יצאו 600 אלף לרחובות – הם ייצגו את הרוב. כל הסקרים מראים שהציבור רוצה מדינה יהודית ודמוקרטית, שחרור חטופים ובחירות. אבל אחרי השבעה באוקטובר המחאה נחלשה. במציאות כזו – ניאלץ לשתק את המדינה.

משה (בוגי) יעלון נואם בהפגנת הענק בתל אביב נגד המהפכה המשטרית של הממשלה, 21 בינואר 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
משה (בוגי) יעלון נואם בהפגנת הענק בתל אביב נגד המהפכה המשטרית של הממשלה, 21 בינואר 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

"מבחינתי זה מרי אזרחי לא אלים – לשבת מול לשכת ראש הממשלה, מול ביתו, מול הכנסת. מורים, רופאים, איגודים – כולם זועקים. נצטרך לשתק את המדינה".

מנגד, יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד דחה כל קריאה לשביתה כללית: "לא תמכתי בשביתת המורים. יש פסק דין ויש הסכם – הם צריכים לחזור לעבודה. יו"ר ארגון המורים חתם על הסכם ואז פתח במרד. יש תחושה של אנרכיה, כולם דורשים הכול, הכול בבלגן".

ארנון בר־דוד בעצרת למען החטופים בתל אביב, 1 בספטמבר 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
ארנון בר־דוד בעצרת למען החטופים בתל אביב, 1 בספטמבר 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

לדבריו, "קל לבקש ממני להכריז על שביתה – אבל החלטתי לא להטביע את המדינה בזמן מלחמה. אני יכול לגרום לאנרכיה מטורפת – אבל זו לא דרכי. בזמן שיש מלחמה, חיילים נהרגים ונפצעים – צריך גם לנהל את הכלכלה. נשאנו בנטל, והשגנו העלאות שכר, רפורמות, קיצור שעות העבודה – גם עם ממשלה ימנית".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.