מיה שם, ששוחררה משבי חמאס בנובמבר 2023 לאחר 55 ימים בעזה, אמרה כי פרצה בבכי כשצפתה בחייל החטוף עידן אלכסנדר חוזר לביתו ביום שני.
"עידן חזר לאימא שלו, אבל הוא עוד לא יודע את מה שאני כבר יודעת — שפרק ב' מתחיל עכשיו", אמרה שם מול קהל של כ־1,500 איש בכיכר החטופים בתל אביב.
"השיקום לא יהיה שלם עד שישובו כל החטופים", הוסיפה. "החזרה מלאה בטריגרים פיזיים ונפשיים — ברכות מהגיהנום שעברנו, שיגיעו שוב ושוב, בלי אזהרה".
שם שיחזרה את החטיפה ממסיבת נובה ליד רעים: "נחטפתי לעזה על ידי שבעה מפלצות חמאס שגררו אותי בשערות לרכב. פחדתי שהקרקפת תיתלש. השיער שלי הפך לגוש של דם יבש ובוץ".
היא סיפרה כי כשצילמו אותה לסרטון כופר, "הם קיבלו הוראה להציג אותי טוב, כדי שהעולם לא יחשוד עד כמה הם שטניים. אבל השיער שלי היה מסובך לגמרי, אז אחד מהם ניגש עם מספריים כדי לגזור לי אותו. נלחמתי בזה בכל הכוח שעוד נותר לי — עד שוויתרו".
"לא יכולתי לשאת את המחשבה לאבד את השיער שלי", אמרה, והמשילה את עצמה לשמשון התנכ"י. "מאז, בכל פעם שאני רואה מספריים, או מטפלת בשיער שלי — הרגע ההוא חוזר. הגוף שלי רועד בלי שליטה, ואני לא מצליחה לנשום".
שם, שחשפה לאחרונה שהיא האישה שהתלוננה על אונס מצד מאמן כושר מוכר בתל אביב, סיפרה כי נאלצה לאחרונה לגזור תלתל משערה לצורך החקירה: "הגוף שלי הגיב שוב באימה. בשנייה אחת חזרתי לשבי, למפלצות האדם שניסו לגזור לי את השיער".
"התקפי חרדה הם חלק מחייהם של החטופים ששבו", אמרה. "הם חלק מאיתנו, והם גובים מחיר כבד מאוד".
"כל יום נוסף שבו אחינו ואחיותינו עוברים עינויים נפשיים וגופניים מידי מפלצות חמאס מקשה עוד יותר להתאושש ולאסוף את השברים".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו