הבוקר, לציון 600 ימים לחטיפת יקיריהם ב־7 באוקטובר 2023, התכנסו בני משפחות החטופים במשרדי פורום החטופים בתל אביב, ושטחו דברים קשים נגד ממשלת ישראל.
ענת אנגרסט, אימו של מתן אנגרסט שנחטף מטנק בוער בבסיס נחל עוז, אמרה:
"אני פונה לכל אם ואב – תדמיינו את עצמכם עומדים כאן. נתנו הכול למדינה ולמולדת, ונותרנו לבד, נטושים ונשכחים. זה יכול לקרות לכל אחד מכם".
אנגרסט הזהירה מפני אובדן האמון הציבורי: "המספר של חיילים שלא ירצו לשרת יגדל, כמו גם מספר האזרחים שלא ירצו בזהות הישראלית. זו לא רק המלחמה שלי או של משפחת אנגרסט – זו המלחמה של 58 משפחות".
אליה הצטרפה לאה גולדין, אימו של הדר גולדין, שנהרג בעזה ב־2014 וגופתו טרם הושבה:
"הדר ננטש, זה הוצג כעניין פרטי של משפחת גולדין. עכשיו יש עוד 58 הדרים בעזה – זו כבר בעיה לאומית".
בין הדוברים היו גם אילנה גריצבסקי, שהשתחררה מהשבי אך בן זוגה מתן צנגאוקר עודנו מוחזק בעזה; קרובי משפחתו של החטוף טל קופרשטיין; והחטוף לשעבר לואיס הר.
ארבל יהוד, בת 29, שנחטפה מניר עוז והוחזקה בבידוד במשך 482 ימים, עלתה לבמה עם איתן ולוקס קוניו, אחיהם של דוד ואריאל קוניו – בן זוגה של יהוד, שנותר בשבי. לידם עמד ירדן ביבס, חברו הקרוב של דוד קוניו, ששוחרר בפברואר, לאחר שאשתו שירי ושני ילדיהם הקטנים, אריאל וכפיר, נרצחו בשבי.
"צעקנו ובכינו חודשים – ולא צעקנו חזק מספיק. עזרתך לא באה. ראש הממשלה, נכשלת בשביעי באוקטובר, ונכשלת בכל 600 הימים שאחריו. לא לקחת אחריות ולא פתחת חקירה".
"אני הייתי שם, אני יודעת בדיוק מה עובר עליהם", אמרה יהוד, "אני פונה לראש הממשלה בנימין נתניהו: טראמפ פתח את הדלת, עידן יצא, והדלת הזו צריכה להישאר פתוחה עד שכולם חוזרים".
עופרי ביבס, אחותו של ירדן, הניפה תמונה של כפיר, שהיה בן עשרה חודשים כשנהרג בשבי:
"צעקנו ובכינו חודשים – ולא צעקנו חזק מספיק. עזרתך לא באה. ראש הממשלה, נכשלת בשביעי באוקטובר, ונכשלת בכל 600 הימים שאחריו. לא לקחת אחריות ולא פתחת חקירה.
"חיילים רבים מסרו נפשם – אבל מלחמות צריכות להיגמר בדיפלומטיה. כמה חיילים וחטופים עוד צריכים למות כדי שזה ייגמר?", שאלה.
יוכבד ליפשיץ, בת 85 מקיבוץ ניר עוז, ששוחררה מהשבי באוקטובר 2023, סיפרה כי ברגע שעמדו על הגבול עם שוביהן, "הממשלה לא רצתה להחזיר אותנו. זה היה הרגע השני המביך ביותר של המדינה – אחרי השביעי באוקטובר".
ליפשיץ לא חסכה ביקורת גם מהרבנות הראשית: "מצוות פדיון שבויים – ואין קול. מה שמעניין את הרבנות זה תקציבים ולא גיוס בני ישיבות. החזרת שבויים היא עיקר ביהדות – אבל הם שכחו מה זו יהדות אמיתית".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו