JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מסמך: ההצעה המלאה של ארצות הברית להפסקת אש ושחרור החטופים | זמן ישראל

מסמך: ההצעה המלאה של ארצות הברית להפסקת אש ושחרור החטופים

טנקים של צה"ל בדרום הארץ, ליד הגבול עם רצועת עזה, 20 במאי 2025 (צילום: Jamal Awad/Flash90)
Jamal Awad/Flash90
טנקים של צה"ל בדרום הארץ, ליד הגבול עם רצועת עזה, 20 במאי 2025

להלן תרגום הטקסט המלא של ההצעה שהעביר שליח ארצות הברית למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, בנוגע להפסקת האש ברצועת עזה ושחרור החטופים. ההצעה נמסרה לחמאס אתמול, ואותנטיות הטקסט אושרה לזמן ישראל על ידי שני גורמים הבקיאים במשא ומתן.

מסגרת למשא ומתן על הסכם להפסקת אש קבועה

(1) משך הזמן: הפסקת אש למשך שישים יום. הנשיא טראמפ מתחייב לשמירה על הפסקת האש מצד ישראל לאורך כל התקופה שסוכמה.

(2) שחרור חטופים: שחרור עשרה חטופים ישראלים חיים ו־18 גופות מתוך "רשימת ה־58". השחרור ייעשה ביום הראשון וביום השביעי להסכם – מחצית מהחטופים החיים והמתים (חמישה חיים ותשע גופות) ביום הראשון, והמחצית השנייה ביום השביעי.

משאיות עמוסות בסיוע הומניטרי בצד הישראלי של הגבול עם רצועת עזה, לפני כניסתן לעזה, 19 במאי 2025 (צילום: פלאש90)
משאית הנושאת אספקה הומניטרית בצד הישראלי של הגבול, לפני כניסתה לרצועה בשבוע שעבר (צילום: פלאש90)

(3) סיוע הומניטרי: הסיוע יועבר לעזה מייד עם הסכמת חמאס להסכם. כל הסכמה שתושג בנוגע לסיוע לאוכלוסייה האזרחית תכובד לכל אורך תקופת ההסכם. הסיוע יחולק באמצעות ערוצים מוסכמים שיכללו את האו"ם והסהר האדום.

(4) פעולות צבאיות ישראליות: כל פעילות צבאית התקפית של ישראל בעזה תיפסק עם כניסת ההסכם לתוקף. בתקופת הפסקת האש תיפסק תנועה אווירית (צבאית ומודיעינית) בעזה למשך עשר שעות ביום, או 12 שעות בימים שבהם יתבצעו חילופי שבויים וחטופים.

(5) פריסת צה"ל:
א. ביום 1, לאחר שחרור החטופים (חמישה חיים ותשע גופות) – פריסה מחדש בצפון רצועת עזה ובמסדרון נצרים, בהתאם לסעיף 3 בנוגע לסיוע ההומניטרי ועל בסיס מפות שיוסכמו.
ב. ביום 7, לאחר שחרור החטופים הנותרים (חמישה חיים ותשע גופות) – פריסה מחדש בדרום הרצועה, גם כן בהתאם לסעיף 3 ועל בסיס מפות שיוסכמו.
ג. צוותים טכניים יגבשו את גבולות הפריסה הסופיים במהלך שיחות קרבה.

טנק ישראלי ברצועת עזה, כפי שנראה מדרום הארץ, 19 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)
טנק ישראלי ברצועה, כפי שנראה מדרום הארץ בשבוע שעבר (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)

(6) משא ומתן: ביום 1 יחלו, בחסות המתווכים־הערֵבים, שיחות על הסדרים הנחוצים להפסקת אש קבועה, ובכלל זה:
א. מפתחות ותנאים להחלפת שאר החטופים הישראלים במספר שיוסכם עליו של אסירים פלסטינים.
ב. סוגיות הנוגעות לפריסות ולנסיגות של כוחות ישראל וסידורי ביטחון ארוכי טווח בעזה.
ג. הסדרים הנוגעים ל"יום שאחרי" ברצועת עזה, שיועלו על ידי כל צד.
ד. הכרזה על הפסקת אש קבועה.

(7) תמיכת הנשיא: הנשיא מתייחס ברצינות להתחייבות הצדדים להסכם, ומבהיר כי המשא ומתן שיתקיים בתקופת הפסקת האש הזמנית, אם יסתיים בהסכם, יוביל להסדר קבוע של הסכסוך.

(8) שחרור אסירים פלסטינים: בתמורה לשחרור עשרה חטופים חיים, בהתאם להסכם מ־19 בינואר 2025 (שלב 1), ישראל תשחרר 125 אסירי עולם ו־1,111 עצורים מעזה שנעצרו לאחר 7 באוקטובר 2023. בתמורה לשחרור גופותיהם של 18 חטופים ישראלים, ישראל תשחרר 180 גופות של פלסטינים. השחרור ייעשה במקביל, על פי מנגנון מוסכם, ללא טקסים או הצגות פומביות – מחצית מהשחרורים ביום 1 והמחצית השנייה ביום 7.

החטופים יאיר הורן, אלכסנדר טרופנוב ושגיא דקל-חן על במה, לפני מסירתם לצלב האדום בחאן יונס, רצועת עזה, שבת, 15 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Mohammad Abu Samra)
אלכסנדר (סשה) טרופנוב, שגיא דקל חן ויאיר הורן בחאן יונס, לפני העברתם לצלב האדום בחודש פברואר האחרון (צילום: AP Photo/Mohammad Abu Samra)

(9) סטטוס חטופים ואסירים: ביום 10 יספק חמאס מידע מלא (הוכחת חיים ודוח רפואי / הוכחת מוות) על כל אחד מהחטופים הנותרים. בתמורה תספק ישראל מידע מלא על האסירים הפלסטינים שנעצרו מעזה מאז 7 באוקטובר ועל מספר הגופות הפלסטיניות שבידיה. חמאס מתחייב לשמירה על בריאותם וביטחונם של החטופים במהלך הפסקת האש.

(10) שחרור יתר החטופים עם השגת הסכם: המשא ומתן על הסדר קבוע צריך להסתיים בתוך 60 יום. עם השגת הסכם ישוחררו יתר החטופים (חיים ומתים) מתוך "רשימת ה־58". אם לא יושג הסכם עד תום התקופה, ניתן להאריך את הפסקת האש בהסכמה, כל עוד מתנהל משא ומתן בתום לב.

(11) ערֵבים־מתווכים: המתווכים (ארצות הברית, מצרים, קטאר) יערבו לכך שהפסקת האש תימשך לאורך כל 60 הימים, ובמשך כל הארכה שתוסכם, יבטיחו ניהול שיחות רציניות להסכמים קבועים ויפעלו להשגת ההסכמות הנדרשות.

נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ ושליחו למזרח התיכון סטיב ויטקוף בחדר הסגלגל בבית הלבן, 28 במאי 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)
טראמפ וויטקוף בחדר הסגלגל בבית הלבן, שלשום (צילום: Jim WATSON / AFP)

(12) השליח יעמוד בראש: השגריר סטיב ויטקוף, שליח מיוחד, יגיע לאזור לסיום גיבוש ההסכם. ויטקוף יעמוד בראש השיחות.

(13) נשיא ארצות הברית טראמפ: הנשיא טראמפ יכריז בעצמו על הסכם הפסקת האש. ארצות הברית והנשיא טראמפ מחויבים לכך שמשא ומתן בתום לב יימשך עד להשגת הסכם סופי.

לקריאת ההסכם באנגלית – ב-The Times of Israel

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.