שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, הכחיש היום דיווח שפורסם בתקשורת הישראלית ולפיו נועד עם חברי כנסת חרדים במטרה למנוע את נפילת ממשלת נתניהו.
"לא היה כל ניסיון להשפיע על חברי הכנסת החרדים בנוגע להחלטה על פירוק הממשלה", כתב האקבי ברשת X, והוסיף: "זה לא תפקידי לבחור את ממשלת ישראל".
לדבריו, ישראל זקוקה "גם ללומדים וגם ללוחמים", אך כיצד ייקבע האיזון ביניהם – "זה לא עניין שאני יכול או צריך לשקול".
האקבי אישר כי נשאל מה תהיה תגובת ארה"ב אם הממשלה תקרוס, והשיב כי "רוב האמריקאים יראו בכך ממשלה לא יציבה לנוכח מלחמה מתמשכת, איומי טילים יומיומיים מהחות'ים ואיום גרעיני אפשרי מצד איראן".
"ציינתי באופן נחרץ שזהו תפקידנו לעבוד עם הממשלה שהישראלים בחרו", הדגיש. עוד הוסיף כי לא ניסה להנחות או לייעץ, למעט אמירה סמלית שלפיה ייתכן כי מי שיכול ליישב את המחלוקת בין לומדים ללוחמים הוא "שלמה המלך, שהתמודד עם הכרעות קשות וידע כיצד להכריע".
לסיכום כתב: "כל דיווח שמעבר לכך – מטעה או שגוי".
ערוץ 13 דיווח אמש, בהסתמך על מקורות דיפלומטיים ופוליטיים, כי האקבי אמר לפוליטיקאים חרדים בכירים ש"יציבות הממשלה חשובה לטיפול בסוגיה האיראנית", וכי בחירות מוקדמות יהיו טעות. אחד המפגשים התקיים ביום חמישי עם השר מאיר פרוש (יהדות התורה), ולפי הדיווח הדגיש בפניו האקבי "לא לפרק את הממשלה".
"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".
פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.
ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו