אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד, נורווגיה ובריטניה פרסמו הצהרה משותפת ובה הן מודיעות על סנקציות נגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בגין "הסתה לאלימות נגד פלסטינים בגדה המערבית".
"האלימות מצד מתנחלים מונעת על ידי רטוריקה קיצונית הקוראת לגירוש פלסטינים מבתיהם, מעודדת אלימות והפרות זכויות אדם ודוחה מן היסוד את פתרון שתי המדינות", נאמר בהודעה מפי חמשת שרי החוץ. "האלימות מצד מתנחלים הובילה למותם של אזרחים פלסטינים ולעקירה של קהילות שלמות".
"האלימות מצד מתנחלים מונעת על ידי רטוריקה קיצונית הקוראת לגירוש פלסטינים מבתיהם, מעודדת אלימות והפרות זכויות אדם ודוחה מן היסוד את פתרון שתי המדינות"
בשנתיים האחרונות, כפרים פלסטיניים בשטח C היו יעד למספר גובר של מתקפות מצד מתנחלים ישראלים קיצונים – מתקפות שאינן זוכות במרבית המקרים לכל ענישה. תגובת המשטרה וצה"ל לאלימות מתנחלים נתונה לביקורת הולכת וגוברת, לנוכח החשש ששרים בכירים אינם מוכנים להתמודד עם תקיפות קיצוניות נגד פלסטינים. במשטרה דחו את הביקורת.
בהצהרה נכתב כי בן גביר וסמוטריץ' "הסיתו לאלימות קיצונית ולהפרות חמורות של זכויות האדם של פלסטינים". שרי החוץ של חמש המדינות מציינים כי הם דנו בסוגיה בהרחבה עם ממשלת ישראל, אך "העבריינים האלימים ממשיכים לפעול תוך עידוד וללא חשש מענישה".
"ממשלת ישראל חייבת לעמוד בהתחייבויותיה לפי המשפט הבינלאומי, ואנו קוראים לה לנקוט צעדים ממשיים כדי לשים קץ לרטוריקה קיצונית, אלימה ומרחיבת גבולות", נאמר.
חמש המדינות מדגישות את תמיכתן בביטחונה של ישראל, אך טוענות כי בן גביר וסמוטריץ' פוגעים בביטחון ישראל ובמעמדה הבינלאומי.
באשר לעזה, הן מצהירות כי הן "מזועזעות מהסבל האדיר של אזרחים, כולל מניעת סיוע חיוני", ומתעקשות שלא יבוצע כל טרנספר של פלסטינים מעזה או מהגדה המערבית. הן קוראות להפסקת אש מיידית, לשחרור החטופים ולהעברת סיוע הומניטרי ללא הפרעה.
"אנו רוצים לראות עזה משוקמת שאינה נשלטת עוד בידי חמאס, ודרך פוליטית לפתרון של שתי מדינות", נכתב בהודעה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו