נשיא המדינה יצחק הרצוג מתח ביקורת על ח"כ גלית דיסטל-אטבריאן מהליכוד לאחר שהרחיקה את ח"כ גלעד קריב מהעבודה מדיון בוועדת כנסת, בעקבות ויכוח על דת.
בסוף דבריי על הרפורמה הכושלת של קיש, שלא תקדם את לימודי התנ"ך והתרבות היהודית במילימטר, הזכרתי את העובדה שגם בנות יכולות להניח תפילין.
זה היה מספיק כדי לגרום לגלית דיסטל להתחיל בהסתה, בשנאת חינם ובגידופים.
מבחינתה, אשה שמניחה תפילין, קוראת בתורה או מתעטפת בטלית משולה לכלב.זה… pic.twitter.com/WWVWkqQfGi
— גלעד קריב (@KarivGilad) June 9, 2025
במפגש עם משלחת מנהיגי קהילת הלהט"ב שאורגן על־ידי הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הדגיש הרצוג את חשיבות השוויון וההכלה בחברה הישראלית, וגינה התבטאויות מהזמן האחרון כלפי חברים בולטים בקהילות הרפורמית והלהט"ב בישראל.
"אני מגנה בתוקף כל הטרדה או עלבון כלפי אחינו ואחיותינו – בכל מקום שהם – כולל ההתבטאויות האחרונות בכנסת," אמר הרצוג.
קריב, רב רפורמי מוסמך, סולק על־ידי דיסטל-אטבריאן מדיון בתת-הוועדה למחשבת ישראל במערכת החינוך, לאחר שסיפר כי אחת משתי בנותיו "מקפידה להניח תפילין".
"אני בטוח שיהיה סעיף בחוזר מנכ"ל שיבהיר שכל תלמיד ותלמידה, כפי שמתיר ההלכה, יוכלו להניח תפילין," אמר, בהתייחס ליוזמה של שר החינוך יואב קיש לעודד הנחת תפילין בבתי הספר.
דיסטל-אטבריאן השיבה: "אין לי כוח לפרובוקציות האלה. אם תערוך בר מצווה לכלב, אני אבוא ואחגוג".
קריב השיב כי ח"כית הליכוד "כנראה לא מבינה דבר בהלכה או במסורת היהודית", והצביע לעברה באומרו: "זה הפנים של המסורת הישראלית".
דיסטל-אטבריאן חתמה: "בבקשה תוציאו את הרפורמי. היהודים פה רוצים להמשיך."
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו