נשיא המדינה יצחק הרצוג מתח ביקורת על ח"כ גלית דיסטל-אטבריאן מהליכוד לאחר שהרחיקה את ח"כ גלעד קריב מהעבודה מדיון בוועדת כנסת, בעקבות ויכוח על דת.
בסוף דבריי על הרפורמה הכושלת של קיש, שלא תקדם את לימודי התנ"ך והתרבות היהודית במילימטר, הזכרתי את העובדה שגם בנות יכולות להניח תפילין.
זה היה מספיק כדי לגרום לגלית דיסטל להתחיל בהסתה, בשנאת חינם ובגידופים.
מבחינתה, אשה שמניחה תפילין, קוראת בתורה או מתעטפת בטלית משולה לכלב.זה… pic.twitter.com/WWVWkqQfGi
— גלעד קריב (@KarivGilad) June 9, 2025
במפגש עם משלחת מנהיגי קהילת הלהט"ב שאורגן על־ידי הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הדגיש הרצוג את חשיבות השוויון וההכלה בחברה הישראלית, וגינה התבטאויות מהזמן האחרון כלפי חברים בולטים בקהילות הרפורמית והלהט"ב בישראל.
"אני מגנה בתוקף כל הטרדה או עלבון כלפי אחינו ואחיותינו – בכל מקום שהם – כולל ההתבטאויות האחרונות בכנסת," אמר הרצוג.
קריב, רב רפורמי מוסמך, סולק על־ידי דיסטל-אטבריאן מדיון בתת-הוועדה למחשבת ישראל במערכת החינוך, לאחר שסיפר כי אחת משתי בנותיו "מקפידה להניח תפילין".
"אני בטוח שיהיה סעיף בחוזר מנכ"ל שיבהיר שכל תלמיד ותלמידה, כפי שמתיר ההלכה, יוכלו להניח תפילין," אמר, בהתייחס ליוזמה של שר החינוך יואב קיש לעודד הנחת תפילין בבתי הספר.
דיסטל-אטבריאן השיבה: "אין לי כוח לפרובוקציות האלה. אם תערוך בר מצווה לכלב, אני אבוא ואחגוג".
קריב השיב כי ח"כית הליכוד "כנראה לא מבינה דבר בהלכה או במסורת היהודית", והצביע לעברה באומרו: "זה הפנים של המסורת הישראלית".
דיסטל-אטבריאן חתמה: "בבקשה תוציאו את הרפורמי. היהודים פה רוצים להמשיך."
בשבוע שעבר פרסם היומון החשוב וול סטריט ג'ורנל מאמר על יוזמה חדשה של "הקמת אמירות" של חמולות בהר חברון בהנהגת משפחת ג'עברי. המאמר עורר בישראל עניין רב, לא מכיוון שהיה אירוע תקשורתי בו הופיעו השיח'ים המכובדים וחנכו את יוזמתם – אלא מכיוון שהמאמר בו פורסמה היוזמה היה עיתון אמריקאי רב יוקרה, ופה טמונה נקודת התורפה של היוזמה – מידת רצינותה.
היוזמה בנויה על תיאוריה נכונה ביסודה, לפיה החברה הפלסטינית היא חמולתית בבסיסה, ורעיון המדינה הממלכתית לא היכה בה שורשים.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
המלחמה בין איראן לישראל הותירה את הרפובליקה האסלאמית במצב מורכב ללא תקדים. מעבר לנזקים הפיזיים והכלכליים, איראן מוצאת את עצמה מתמודדת עם משבר אמון רב-ממדי שמרעיד את יסודות מדיניותה ומערער על לכידותה הפנימית. המציאות החדשה חושפת את הפערים בין השאיפות הגיאו-פוליטיות של איראן לבין המגבלות הריאליות של כוחה האזורי.
בגידת המערב: קריסת האשליות הדיפלומטיות
העימות עם ישראל חשף בצורה חדה את שבריריות היחסים בין איראן למערב. מנהיגי איראן, שטיפחו במשך שנים אשליות לגבי אפשרויות דיפלומטיות עם אירופה, מוצאים עצמם עומדים מול מציאות קשה. הסנקציות שהוטלו על איראן לצד הקפאת הנכסים הנוספים, מעידות על כך שהמערב אינו רואה בטהראן שותף לדיאלוג אלא איום שיש לבלמו.
מור שפירא היא מרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר אילן וחוקרת במכון MEMRI לחקר תקשורת המזרח התיכון. מומחית לשפה הערבית, התקשורת הערבית והאסלאם. רותמת את הידע שלה בערבית ובתשע שפות נוספות, ואת בקיאותה בתרבות הערבית כדי לתמוך במאמצי צה"ל במלחמה. הופיעה רבות בתקשורת בערוצים כאן 11, דמוקרTV, מכאן 33 (ערבית).
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם