על רקע דיווחים שלפיהם ראש הממשלה בנימין נתניהו נוטה כעת להעדיף עסקה לשחרור החטופים וסיום המלחמה בעזה על פני המשך הלחימה עד תבוסת חמאס, מדגיש נתניהו כי שני היעדים עדיין אפשריים גם יחד.
"אני אומר לכם – לא יהיה חמאס", אמר נתניהו במהלך ביקור במטה חברת קצא"א באשקלון. "לא תהיה חמאסטן. לא חוזרים לזה. זה נגמר. נשחרר את כל החטופים שלנו".
"'מה, באמת, איך אתה יכול להגיד את זה? אלה שני יעדים סותרים!'", המשיך. "איזה שטויות. זה עובד יחד. אנחנו נשלים את זה יחד – בניגוד למה שהם אומרים. נחסל אותם עד הסוף".
לפי חדשות 13, נתניהו אמר במהלך ישיבת עדכון על הלחימה בעזה ביום שני כי "חמאס יישאר בעזה – רק על גופתי המתה".
"זה לא יקרה. צריך להרוג את כל מי שמחזיק נשק. לא פחות. האם ישראל הגדולה תיפול בפניהם? האם חמאס ינצח את צה"ל הגדול?"
כשפנה לרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר, אמר נתניהו: "יש לכם בעיה בהערכות. אנחנו הצבא הכי טוב בעולם במבצעים, אבל לא טובים בהערכות מדיניות – הערכות שגויות שחוזרות על עצמן. אני אומר לך – חמאס ייכנע.
"אני שם את ההערכה התרבותית והמדינית שלי על הכף. אתם, בצה"ל, לא טובים בהערכות מדיניות. מה זה 'אי אפשר לנצח'? בטח שאפשר".
נתניהו צפוי לטוס לוושינגטון בשבוע הבא לפגישה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שאמר כי ילחץ על ישראל לסיים את המלחמה בעזה.
באשקלון ציין נתניהו כי מדובר כעת ב"הזדמנות אדירה" שישראל לא תפספס.
הוא רמז על הקמה של רשת אנרגיה שתחצה את ישראל:
"יש כאן הזדמנות אדירה – גם להביס את אויבינו וגם להבטיח את עתידנו: כלכלית, לאומית, בינלאומית ואנרגטית".
"נחבר את אסיה ואת כל המזרח התיכון, חצי האי ערב עם משאבי האנרגיה האדירים שלו, למערב", הוסיף. "וזה עומד לקרות".
נתניהו אמר כי ישראל צפויה להכנסות של כ־300 מיליארד ש"ח בעשור הקרוב מגז טבעי.
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנודמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.
"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.
ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו