JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דוח האלימות המינית של חמאס בטבח ה-7.10 הוצג לרעיית הנשיא | זמן ישראל

דוח האלימות המינית של חמאס בטבח ה-7.10 הוצג לרעיית הנשיא

רעיית הנשיא מיכל הרצוג מחבקת את עמית סוסנה בפגישתן בבית הנשיא. 8 במאי 2024 (צילום: יגאל סלבין)
יגאל סלבין
רעיית הנשיא מיכל הרצוג מחבקת את עמית סוסנה בפגישתן בבית הנשיא. 8 במאי 2024

דוח חדש המהווה את התשתית המשפטית הראשונה להעמדת מחבלי חמאס לדין בגין שימוש באלימות מינית ככלי מלחמה באירועי הטבח ב־7 באוקטובר מוצג היום לרעיית הנשיא מיכל הרצוג בבית הנשיא בירושלים על ידי פרויקט דינה.

הדוח קובע כי חמאס השתמש באופן שיטתי באונס ובאלימות מינית ככלים במתקפת הטרור – ומשרטט לראשונה מפת דרכים משפטית לזיהוי, חקירה והעמדה לדין בגין פשעים אלה, הנתפסים כעבירות נגד האנושות.

המעמד, שבו השתתפו בעיקר נשים, כלל גם את אילנה גריצבסקי, שהייתה חטופה בעזה ודיברה בפומבי על כך שנפגעה מינית בידי שוביה.

שורדת השבי אילנה גריצ'ווסקי בהפגנה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בכיכר הבימה. 7 באפריל 2025 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
שורדת השבי אילנה גריצבסקי בהפגנה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בכיכר הבימה. 7 באפריל 2025 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

"זהו דוח שאומר את האמת כמו שהיא – מזעזעת, כואבת, אבל הכרחית", אמרה מיכל הרצוג. "בשם כל אלה שנפגעו, אנחנו נחושות להמשיך להיאבק עד שזעקתן תישמע בכל מקום וייעשה צדק".

"אנחנו נושאות כאן מסר אוניברסלי: אסור שהעולם יקבל את השימוש באלימות מינית ככלי מלחמה", הוסיפה, תוך שהיא מדגישה את גורלן של כ־50 חטופות שעדיין בעזה – בהן ענבר היימן, החטופה האחרונה שגורלה אינו ידוע אך ככל הנראה נרצחה.

הדוח נערך במסגרת פרויקט דינה – יוזמה שקמה בעקבות הטבח, במטרה לקדם הכרה וצדק לנפגעות אלימות מינית באזורי סכסוך. החוקרות אספו במשך כשנה וחצי את כלל העדויות, הדיווחים והראיות הזמינות על מעשי האונס והאלימות המינית שביצעו מחבלי חמאס ב־7 באוקטובר ובמהלך השבי.

"אלימות מינית במלחמה היא נשק", אמרה פרופ' רות הלפרין-קדרי מאוניברסיטת בר־אילן, מהעורכות הראשיות של הדוח. "היא אינה אקראית, לא פוגעת רק ביחידים, ולא נעשית ללא כוונה מלמעלה. הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תתייחס אליה ככזו".

את הדוח ערכו גם השופטת בדימוס נאוה בן־אור ואל"מ במיל' עו"ד שרון זגגי־פנחס, לשעבר התובעת הצבאית הראשית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.