נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר שייפגש שוב הלילה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כדי לדון במאמצים להשגת הפסקת אש ברצועת עזה והסכם לשחרור חטופים.
"אנחנו הולכים לדבר… כמעט אך ורק על עזה", אמר טראמפ לעיתונאים במהלך ישיבת קבינט.
"אנחנו חייבים לפתור את זה. עזה היא טרגדיה. והוא [נתניהו] רוצה לפתור את זה, ואני רוצה לפתור את זה, ואני חושב שגם הצד השני רוצה לפתור את זה", הוא הוסיף, כשהוא התייחס ככל הנראה לחמאס, לפני שהוא ביקש מהשליח המיוחד למזרח התיכון סטיב ויטקוף להתייחס לנושא.
ויטקוף אמר כי שלושה מתוך ארבעת הנושאים שנותרו נפתרו מאז תחילת שיחות הקִרְבה המתנהלות בדוחה מאז יום ראשון.
"אנחנו מקווים שעד סוף השבוע יהיה לנו הסכם שיביא אותנו להפסקת אש בת 60 ימים", אמר ויטקוף.
הוא הוסיף כי ההסכם יבטיח את שחרורם של עשרה חטופים חיים יחד עם גופותיהם של תשעה חטופים שאינם בין החיים. נראה שוויטקוף טעה במספר הגופות, שכן ההצעה על השולחן מדברת על שחרור 18 גופות.
"אנחנו נפגשים בהנחיית הנשיא עם כל משפחות החטופים כדי לעדכן אותן, ואנחנו חושבים שזה יוביל לשלום בר קיימא בעזה", אמר ויטקוף.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.
ממבחן הריח נשאר רק הסירחון
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים.
* * *
מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו