JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ויטקוף הודיע שארצות הברית מחזירה את המתווכים מדוחה | זמן ישראל

ויטקוף הודיע שארצות הברית מחזירה את המתווכים מדוחה

סטיב ויטקוף (משמאל) וג'ארד קושנר בנמל התעופה טטרבורו שבניו ג'רזי, 13 ביולי 2025 (צילום: AP Photo/Jacquelyn Martin)
AP Photo/Jacquelyn Martin
סטיב ויטקוף (משמאל) וג'ארד קושנר בנמל התעופה טטרבורו שבניו ג'רזי, 13 ביולי 2025

שליח ארצות הברית למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, הודיע כי וושינגטון משיבה את אנשיה מהשיחות בדוחה על עסקת החטופים, ותפנה ל"אפשרויות חלופיות" לאחר שלדבריו התגובה האחרונה של חמאס "מראה בבירור חוסר רצון להגיע להפסקת אש בעזה".

ויטקוף לא פירט מה הן "האפשרויות החלופיות" שארצות הברית עשויה לשקול, וההודעה שלו הגיעה זמן קצר לאחר שדיפלומט ערבי וגורם נוסף המעורב במאמצי התיווך אמרו לזמן ישראל שתגובת חמאס הייתה בונה במידה שמאפשרת התקדמות בשיחות – כך שהצהרת השליח האמריקאי עשויה להוות ניסיון נוסף להגביר את הלחץ על הארגון להתגמש.

סטיב ויטקוף בארמון המלוכה בדוחה, 14 במאי 2025 (צילום: Karim JAAFAR / AFP)
ויטקוף בארמון המלוכה בדוחה בחודש מאי (צילום: Karim JAAFAR / AFP)

"למרות מאמציהם הרבים של המתווכים, נראה שחמאס לא מתואם ואינו פועל בתום לב", מסר ויטקוף בהודעתו. "כעת נבחן אפשרויות חלופיות להשבת החטופים ולניסיון ליצור סביבה יציבה יותר עבור תושבי עזה".

"חבל שחמאס פעל בדרך כה אנוכית. אנו נחושים להביא לסיום הסכסוך ולשלום קבוע ברצועת עזה", הוסיף ויטקוף.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 2 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.