הרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט, שהיה מספר 2 במחנה הממלכתי, אומר כי המפלגה שהקים לצד בני גנץ וגדעון סער היא "כישלון", ומודה: "בדיעבד, הרעיון היה מצוין אבל הביצוע נכשל. אני לוקח על עצמי שליש מהאחריות".
בראיון שהתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות", זמן קצר לאחר שפרש מהכנסת ומסיעתו של גנץ, מתאר איזנקוט כיצד הפערים הפוליטיים בין השניים הפכו בלתי ניתנים לגישור, למרות שנים של עבודה משותפת וכבוד הדדי.
לדבריו, אחת מנקודות הכשל המרכזיות הייתה חוסר נכונות להקים מוסדות דמוקרטיים במפלגה ולקיים פריימריז. "אני לא אומר שזה רק באשמתו", הבהיר, "שלושתנו – גנץ, סער ואני – אחראים, אבל גנץ הוא הראשון בין שווים, ולכן נושאת עליו אחריות גדולה יותר".
איזנקוט מוסיף כי בעוד הוא תמך באחדות ובקונצנזוס, נדרש היה להציב אלטרנטיבה שלטונית אמיתית לנתניהו, צעד שלדבריו המפלגה נמנעה ממנו: "כשלא ראיתי כוונה להפוך לאופוזיציה של ממש, אלא רק לשמר הרמוניה – הבנתי שזו טעות".
יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.
דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.
קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הרצפה ליד הפיצרייה עוד לא הספיקה להתקרר. ריח של בצק ושמן נחתך בחדות מתכתית. צעיר שעמד שם רגע קודם, עם חברים ועם צחוק של סוף יום, הפך לגוף דומם.
לא גבול, לא אויב, אלא סכין בידיים של נערים אחרים. זו אינה רק פרשה פלילית, אלא רגע שבו החברה נאלצת להביט בצל של עצמה, קרוב מדי, מוחשי מדי.
פרופ' לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. חוקר ומפרסם בתחום היעוץ הארגוני ויועץ לחברות ולמנהלים/ת. אזרח מודאג, בזוגיות ואב לשני בנים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנודבריו של עו"ד חליל נעמה, אביו של הפרקליט שהוכה בבאר שבע הציגו את חלום הבלהות של הממשלה – ערביי ישראל כשותפים בקביעת הזהות הישראלית.
* * *
ההתקפה הברוטלית על הפרקליט סלאח נעמה עשויה להתברר כנקודת מפנה ביחסי יהודים-ערבים בישראל. לא רק בגלל האירוע עצמו, אלא בגלל דבריו של אביו, עו"ד חליל נעמה, שאמר בריאיון לרשת ב':
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.




















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו