JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו בכנס נוצרי בירושלים: "אין רעב בעזה, זוהי עלילה נגד ישראל" | זמן ישראל

נתניהו בכנס נוצרי בירושלים: "אין רעב בעזה, זוהי עלילה נגד ישראל"

ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה הערב את ההאשמות הבינלאומיות כי ישראל גורמת לרעב בעזה, וטען כי מדובר בשקר מכוון כחלק ממאבק תודעתי.

בנאום שנשא בכנס נוצרי בירושלים שארגנה היועצת של טראמפ והכוהנת האוונגליסטית פאולה וייט, אמר נתניהו: "אין מדיניות של הרעבה בעזה, ואין רעב בעזה", והוסיף כי ישראל "אפשרה את כניסת הכמות הנדרשת לפי החוק הבינלאומי והעבירה 1.9 מיליון טון של סיוע מאז תחילת המלחמה באוקטובר 2023". לדבריו, "לאורך כל המלחמה אפשרנו סיוע הומניטרי, אחרת לא היו עוד עזתים".

נתניהו האשים את חמאס בכך שהוא מיירט את האספקה ומאשים את ישראל באי-העברתה. הוא תקף את האו"ם וסוכנויות הסיוע ש"נמנעו מהעברתה באמתלות שונות", והסביר כי ישראל הכריזה רשמית על מסדרונות בטוחים: "האו"ם איבד את התירוצים שלו. תפסיקו לשקר. תפסיקו להאשים את ישראל בשקר הבוטה הזה".

בהמשך הודה נתניהו לתומכים האוונגליסטים ואמר כי ישראל מנהלת "חזית שמינית – המאבק על האמת", וציין כי "אין טובים מכם לניהול הקרב הזה לצידנו".

הוא סיים באזהרה מפני "הברית הישראלית-נוצרית שמאותגרת היום בידי האסלאם הפונדמנטליסטי", והוסיף בהתייחס למבצע הצבאי המשותף של ארה"ב וישראל נגד איראן בחודש שעבר: "אנחנו נלחמים יחד וננצח יחד. יש לנו אמונה גדולה באמונתכם ובאמונתנו. ננצח במלחמה הזו בדיוק כפי שאנו מנצחים במלחמה בשבע חזיתות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.