JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: יודעים איפה חלק מהחטופים, הם "בצרות צרורות" | זמן ישראל

טראמפ: יודעים איפה חלק מהחטופים, הם "בצרות צרורות"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 9 ביולי 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
AP Photo/Evan Vucci
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, 9 ביולי 2025

בנאום שנשא לאחר פגישתו עם ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר בסקוטלנד, אמר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי מיקומם של חלק מהחטופים בעזה ידוע לישראל ולארצות הברית.

"אנחנו יודעים איפה הם מחזיקים אותם בחלק מהמקרים", אמר טראמפ. "אתה לא רוצה להשתולל באזור הזה, כי זה אומר שהחטופים ייהרגו".

טראמפ אומר כי הוא וראש הממשלה בנימין נתניהו נמצאים בקשר כדי לגבש "תוכניות שונות" לשחרור החטופים המוחזקים בעזה. לדבריו, "יש דרכים שונות להוציא את החטופים, מו"מ הוא הדרך ההגיונית ביותר".

"חמאס הפך לקשה מאוד להתמודדות בימים האחרונים, כי הם לא רוצים לוותר על ה־20 האחרונים, כי הם חושבים שכל עוד הם מחזיקים בהם, יש להם הגנה", אמר, בהתייחסו ל־20 החטופים החיים בעזה. "אבל אני לא חושב שזה יעבוד ככה. החטופים בצרות צרורות".

טראמפ אומר כי עדיפות עיקרית כרגע היא חלוקת סיוע הומניטרי, אך חמאס גונב חלק ניכר ממנו: "לפני שנעבור לשלב 2, שהוא מה שיקרה אחר כך, אנחנו רוצים להאכיל את הילדים. כל כך הרבה ממה שאתה עושה שם נלקח על ידי חמאס. או מישהו אחר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.