יושב ראש המחנה הממלכתי בני גנץ תקף היום בחריפות את מינויו הצפוי של ח"כ חנוך מילביצקי מהליכוד לראשות ועדת הכספים של הכנסת, ואמר כי מדובר ב"מסר נורא לנפגעות תקיפה מינית".
ועדת הכנסת צפויה להתכנס היום כדי להצביע על מועמדותו של מילביצקי, בטרם תעביר את ההכרעה לאישור ועדת הכספים עצמה. אף שמועמדותו זוכה לתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, המהלך שנוי במחלוקת – בשל חקירה פלילית שמתנהלת נגד מילביצקי בחשד לאונס ושיבוש הליכי משפט.
"ירדנו מהפסים? איזה מסר מעבירה הקואליציה היום לנפגעות תקיפה מינית?" שאל גנץ בפוסט ברשת X. הוא טען כי "אין צדיק אחד בסדום בליכוד או בקואליציה כולה… שיאמר 'עד כאן' ויחשוב על הבת הקטנה שלו במקום על פוליטיקה קטנה".
למרות שציין כי למילביצקי עומדת חזקת החפות, גנץ תהה: "מה כל כך דחוף במינוי יו"ר לוועדת הכספים כאשר מדובר בח"כ החשוד באונס?"
לדבריו, חברי האופוזיציה צפויים להשתתף בהצבעה היום בוועדת הכנסת ולבטא "התנגדות ברורה למהלך".
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.
סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.
רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו