עוזר ראש הלשכה המדינית של חמאס, ראזי חמד, אמר בסוף השבוע לרשת אל־ג'זירה כי גל ההכרה של מדינות מערביות במדינה פלסטינית הוא תוצאה ישירה של מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר.
בקטע מהריאיון ששודר בשבת שאל חמד: "למה כל המדינות מכירות היום במדינה פלסטינית? לפני ה־7 באוקטובר, איזו מדינה העזה בכלל להכיר במדינה פלסטינית?". לדבריו, "הפירות של ה־7 באוקטובר הם שגרמו לעולם כולו לפקוח את עיניו לסוגיה הפלסטינית, והם מתקדמים לעברה בעוצמה. כלומר, העם הפלסטיני הוא עם שמגיעה לו מדינה".
למרות דבריו של חמד, עשרות מדינות כבר הכירו במדינה פלסטינית עוד לפני מתקפת חמאס. עם זאת, בשבועות האחרונים מדינות נוספות נקטו צעדים בנושא, בטענה שיש בכך צורך כדי להביא לסיום המלחמה בעזה.
בתגובה לדבריו תקף שר החוץ גדעון סער, שטען בעבר כי הכרה חד־צדדית במדינה פלסטינית היא בגדר "תגמול לטרור", את צרפת, בריטניה וקנדה, שהודיעו כי בכוונתן להכיר במדינה פלסטינית בספטמבר. בפוסט ברשת X כתב סער: "אם זה מי שמוחא לכם כפיים, מה זה אומר עליכם?".
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו