JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יאיר נתניהו: אמיר קטאר ואימו הם "היטלר וגבלס של ימינו" | זמן ישראל

יאיר נתניהו: אמיר קטאר ואימו הם "היטלר וגבלס של ימינו"

יאיר נתניהו בבית המשפט, 10 בדצמבר 2018 (צילום: פלאש90)
פלאש90
יאיר נתניהו בבית המשפט, 10 בדצמבר 2018

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, כינה את אמיר קטאר תמים בן חמד א-ת'אני ואת אימו מוזה בינת נאסר "היטלר וגבלס של ימינו" וטען כי דוחה היא "הכוח המרכזי מאחורי גל האנטישמיות חסר התקדים ברחבי העולם, שלא נראה כמותו מאז שנות השלושים והארבעים של המאה הקודמת".

"כל יהודי ברחבי העולם נמצא בסכנה חמורה בגלל הדה-לגיטימציה רבת השנים של היהודים ושל מדינת היהודים על ידי קטאר, שמוזנת במיליארדי הדולרים שהיא משקיעה בכך", כתב יאיר נתניהו בחשבונו ברשת X, מבלי להרחיב.

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדיון בבית המשפט בתביעת לשון הרע שהגישה נגדו סתו שפיר, 29 בנובמבר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יאיר נתניהו בבית המשפט ב-2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

הפוסט השנוי במחלוקת פורסם בעיצומו של מבוי סתום נוסף במגעים לשחרור החטופים, שבהם משמשת קטאר כמתווכת, והוא מצטרף לטענות קודמות כלפי נתניהו הבן, שלפיהן, הוא מפיץ תאוריות קונספירציה.

רק בשבוע שעבר הדף שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו את הביקורת על קטאר, וטען כי דוחה מילאה תפקיד מועיל במשא ומתן בין ישראל לחמאס.

מבקריה של קטאר מצביעים על קשריה ההדוקים עם חמאס ועל המימון שהעבירה לרצועה, דבר, שלדבריהם, אִפשר לארגון הטרור לבנות את ארסנל הנשק שלו לקראת המתקפה על ישראל.

קטאר, מצידה, טוענת כי ישראל – וארצות הברית – היו אלה שלחצו עליה להעביר את הכספים כדי למנוע משבר הומניטרי ברצועה.

במקביל, כמה מיועציו של ראש הממשלה נתונים כעת תחת חקירה בחשד שפעלו בשירות המדינה מהמפרץ.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.