JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: כיבוש של כל רצועת עזה? זה תלוי בישראל | זמן ישראל

טראמפ: כיבוש של כל רצועת עזה? זה תלוי בישראל

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחדר רוזוולט בבית הלבן, 31 ביולי 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)
Jim WATSON / AFP
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחדר רוזוולט בבית הלבן, 31 ביולי 2025

כשנשאל אם הוא תומך בתוכניות המדווחות של ישראל לכבוש את רצועת עזה כולה, השיב נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ: "זה די תלוי בישראל".

טראמפ אמר כי ההתמקדות העיקרית שלו היא בהאכלת תושבי עזה, "שכמובן לא במצב טוב במיוחד מבחינת מזון".

הוא הוסיף: "ישראל תסייע לנו בכך מבחינת חלוקה וגם מימון".

לפי דיווחים, ישראל העבירה מיליוני דולרים ל"קרן הסיוע ההומניטרי לעזה", שמעוררת מחלוקת, אף שלא אישרה זאת בפומבי – מאחר שמימון כזה עלול להיות לא פופולרי בקרב תומכיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

פעילות חיילי צה"ל ברצועת עזה. אוגוסט 2025 (צילום: דובר צה
פעילות חיילי צה"ל ברצועת עזה. אוגוסט 2025 (צילום: דובר צה"ל)

לפני שמונה ימים הודיע טראמפ שארצות הברית תקים מרכזי חלוקת מזון חדשים בעזה, ומאז אומר הבית הלבן כי הוא צפוי להציג תוכנית סיוע חדשה לרצועה – אך זו טרם הוצגה. טראמפ הוסיף בפני עיתונאים: "מדינות ערביות יסייעו לנו גם הן מבחינת מימון ואולי גם חלוקה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.