שר החוץ של ארצות הברית, מרקו רוביו, אומר כי הצורך לשחרר את שאר החטופים ולפרק את חמאס לא צריך להיות בצילו של המשבר ההומניטרי הרחב בעזה.
"יש הרבה תשומת לב להיבט ההומניטרי, ואנחנו רוצים לעשות כל מה שאפשר כדי לסייע בנושא הזה", אמר רוביו בריאיון לרשת פוקס. "אבל לא מספיק תשומת לב ניתנת לעובדה שיש 20 בני אדם [ש]לא היה להם שום קשר לזה, שמוחזקים כבני ערובה במנהרות ועומדים למות, ואין כמעט שיח על כך שחמאס צריך להתפרק ולהתפרק מנשקו".
לדבריו, שלושת הנושאים שזורים זה בזה, וממשל טראמפ מחויב לטפל בכולם.
"חמאס לא יכול להמשיך להתקיים. גם הליגה הערבית אומרת את זה", הוסיף רוביו, בהתייחסו לחלקים מהצהרת ניו יורק מהחודש שעבר, שהייתה חלק מהיוזמה של צרפת הקשורה לתוכניתה של פריז להכיר במדינה פלסטינית – מהלך שרוביו התנגד לו נחרצות.
"כל עוד חמאס קיים כארגון חמוש בעזה, לא יהיה שלום, לא יהיה עתיד של שלום – כי זה יקרה שוב. ואסור שזה יקרה שוב", אמר.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו