ראש הממשלה בנימין נתניהו הגן על התוכנית הצבאית לכיבוש העיר עזה, שאושרה לאחרונה בקבינט, וכינה אותה "הדרך הטובה ביותר לסיים את המלחמה".
"בשונה מהטענות השקריות, זו הדרך הטובה ביותר לסיים את המלחמה, והדרך הטובה ביותר לסיים אותה במהירות", טוען ראש הממשלה במסיבת עיתונאים לתקשורת הזרה בירושלים.
בפירוט אסטרטגיית התוכנית הסביר נתניהו: "כ־70 עד 75 אחוזים [מרצועת עזה] נמצאים בשליטה ישראלית, שליטה צבאית. אך נותרו שני מעוזים [של חמאס]. אלה הם העיר עזה ומחנות המרכז באזור המוואסי [אזור הומניטרי]".
לדבריו, צה"ל הונחה "לפרק את שני מעוזי חמאס שנותרו בעיר עזה ובמחנות המרכז".
הוא הוסיף כי ישראל תחל את התוכנית "קודם כול בהבטחת אפשרות לתושבים האזרחים לעזוב בבטחה את אזורי הלחימה לאזורים בטוחים שיוגדרו. באזורים הבטוחים הללו הם יקבלו שפע של מזון, מים וטיפול רפואי".
במענה לחששות הומניטריים אמר נתניהו: "המדיניות שלנו לאורך כל המלחמה הייתה למנוע משבר הומניטרי, בעוד שחמאס פעל לייצר אותו".
הוא דחה את הטענות שצה"ל הפעיל ברצועה מדיניות של הרעבה, ואמר שישראל אפשרה הכנסת סיוע הומניטרי בכמות מספקת לאורך המלחמה, בעוד שחמאס שיבש את העברת הסיוע והאו"ם כשל בחלוקתו התקינה.
כשנשאל על לוח הזמנים לתוכנית החדשה, אמר נתניהו: "לוח הזמנים שקבענו לפעולה הוא די מהיר", והוסיף: "אנחנו רוצים קודם כול לאפשר הקמת אזורים בטוחים, להביא אליהם מתקנים, כדי שאוכלוסיית העיר עזה האזרחית תוכל לצאת".
הוא ציין שכאשר ישראל השתלטה על רפיח, נדרשו "כשמונה ימים או שישה ימים" להוציא משם את האזרחים הפלסטינים, ו"אנחנו חושבים שנוכל להגיע לתוצאה דומה".
"אני לא רוצה לדבר על לוחות זמנים מדויקים, אבל אנחנו מדברים על לוח זמנים די קצר, משום שאנחנו רוצים להביא את המלחמה לסיומה", אמר.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו