JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: הייתי רוצה שישראל תאפשר ליותר עיתונאים להיכנס לרצועה | זמן ישראל

טראמפ: הייתי רוצה שישראל תאפשר ליותר עיתונאים להיכנס לרצועה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן בוושינגטון, 11 באוגוסט 2025 (צילום: AP Photo/Mark Schiefelbein)
AP Photo/Mark Schiefelbein
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן בוושינגטון, 11 באוגוסט 2025

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי הוא היה רוצה שישראל תאפשר לעיתונאים להיכנס לרצועת עזה.

כתב שאל את טראמפ בחדר הסגלגל האם יפעיל "לחץ על ישראל כדי לאפשר לעיתונאים להיכנס לעזה ולסקר את מאמצי הסיוע ההומניטרי שארצות הברית מקדמת".

"אני רוצה שזה יקרה", השיב טראמפ.

לא ברור לאילו מאמצים הומניטריים בהובלת ארצות הברית התכוון העיתונאי, שכן עד כה וושינגטון רק ציינה שהיא תומכת בהרחבת פעילותה של קרן הסיוע ההומניטרי לעזה.

עם זאת, טראמפ הוסיף: "אין לי בעיה עם זה שעיתונאים ייכנסו. זו עמדה מאוד מסוכנת להיות בה אם אתה עיתונאי, אבל הייתי רוצה שזה יקרה".

ישראל ספגה ביקורת על כך שהיא דוחה מידע שמפרסמות הרשויות ברצועה המנוהלות בידי חמאס, ובמקביל לא מאפשרת לעיתונאים זרים להיכנס לרצועה אלא בליווי צמוד של הצבא.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר ביום ראשון כי הנחה את הצבא לאפשר ליותר עיתונאים להיכנס לרצועה, אך נראה כי כוונתו הייתה רק להרחבת הליווי הצבאי, שבמסגרתו הכתבים לא יכולים לפעול באופן חופשי ועצמאי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 24 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.