איציק הורן, אביו של החטוף איתן הורן, קרא הערב למפגינים בתל אביב להצטרף לשביתה הכללית שתתקיים מחר ברחבי הארץ בדרישה לעסקת חטופים ולסיום המלחמה.
"מחר מדינת ישראל תיעצר, ואני קורא לכולם להשתתף. זה לא יום חופש להעביר בקניונים, זה יום לזעוק," אמר הורן מהבמה בכיכר החטופים. "זה לא רק יום להזדהות עם משפחות החטופים, אלא הפגנה אזרחית לשמירה על דמותה המוסרית של מדינת ישראל".
הורן הזכיר כי בנו איתן נחטף יחד עם אחיו יאיר בידי מחבלי חמאס מקיבוץ ניר עוז ב־7 באוקטובר 2023. יאיר שוחרר בפברואר השנה במסגרת עסקת חטופים־הפסקת אש, אך איתן נותר בשבי.
הוא האשים את הממשלה בהזנחת החטופים ותהה כיצד הקבינט יכול להסכים על הרחבת הלחימה בעזה לאחר ש"צפו בסרטונים של רעב ובעדויות הקשות של החטופים ששבו הביתה – על הסבל העצום, העינויים, הטרור הנפשי".
אם ההנהגה הפוליטית אכן מחליטה לצאת למהלך של כיבוש עזה, אמר הורן בכאב, "מדוע אין להם את האומץ לצאת בפומבי ולהודיע שהם בחרו במותו של בני איתן?"
"כשאנחנו מפגינים, מאשימים אותנו שאנחנו פוגעים ביקירינו ומשחקים לידי חמאס," הוסיף. "אבל איך הסכסוך בין שר הביטחון לרמטכ"ל עוזר להחזיר את איתן ואת שאר החטופים?"
הוא חתם בשאלה שהפכה לסיסמת מחאה פופולרית: "למה הם עדיין בעזה?" והשיב: "הם שם כי ההנהגה לא רוצה להחזיר אותם הביתה. הגיע הזמן להחזיר אותם".
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו