JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארבל יהוד: אני יודעת שלחץ צבאי לא מחזיר חטופים – הוא רק הורג אותם | זמן ישראל

ארבל יהוד: אני יודעת שלחץ צבאי לא מחזיר חטופים – הוא רק הורג אותם

שורדת השבי ארבל יהוד נואמת בכיכר החטופים. 28 במאי 2025 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
שורדת השבי ארבל יהוד נואמת בכיכר החטופים. 28 במאי 2025

החטופה המשוחררת ארבל יהוד נאמה היום לפני הקהל בכיכר החטופים בתל אביב, במסגרת אירועי השביתה הכללית במחאה על החלטת הממשלה להרחיב את המלחמה בעזה במקום לחתום על עסקה להשבת החטופים הנותרים.

"אני יודעת מיד ראשונה מה זה להיות בשבי. אני יודעת שלחץ צבאי לא מחזיר חטופים – הוא רק הורג אותם. הדרך היחידה להחזיר אותם היא בעסקה, בבת אחת, בלי משחקים", אמרה.

יהוד תיארה את התנאים המחניקים מתחת לאדמה, "בלי מים, בלי אוויר, בלי יכולת לנשום", והדגישה כי השביתה של היום אינה יכולה להישאר אירוע חד־פעמי. "אנחנו צריכים לעצור את החיים הרגילים שוב ושוב עד שהשבויים יחזרו. ראיתם את התמונות, את הסרטונים, את הזוועות. כמה זמן עוד תמשיכו לעצום עיניים? יש רק דרך אחת להחזיר את כולם: עסקה עכשיו", הוסיפה.

יהוד שהתה 482 ימים בשבי לפני ששוחררה בינואר האחרון במסגרת עסקת הפסקת האש, בעוד בן זוגה אריאל קוניו נותר חטוף יחד עם אחיו דוד ו־48 נוספים.

לצידה התייצבו היום שרון אלוני־קוניו, אשתו של דוד קוניו, ששוחררה בנובמבר 2023 יחד עם שתי בנותיה יולי ואמה; איתן קוניו, אחיהם של אריאל ודוד; וירדן ביבס, חברו הטוב של דוד, ששוחרר בינואר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.