חמש אוגדות צה"ל, המונות עשרות אלפי חיילים, צפויות להשתתף במבצע המתוכנן נגד חמאס בעיר עזה, כך נמסר מצה"ל.
הכוחות כוללים 12 צוותי חטיבה, שכל אחד מהם מורכב מכוחות חי"ר, שריון, ארטילריה והנדסה קרבית, לצד כוחות סיוע. בנוסף, חטיבות הצפון והדרום של אוגדת עזה – שתפקידן בדרך כלל לאבטח את הגבול – ישתתפו גם הן במבצע, ובכך יגיע מספר צוותי החטיבה הכולל ל־14.
בצה"ל אומרים כי שלבי ההכנה למבצע, שנקרא "מרכבות גדעון ב'", כבר החלו, עם מתקפה מתמשכת בפרוורי העיר עזה. חטיבת הנח"ל וחטיבת השריון 7 פועלות בשכונת זייתון, וחטיבת גבעתי פתחה במבצע חדש באזור ג'באליה, מצפון לעיר.
בנוסף, בצה"ל אומרים כי החלו מאמצים להקמת תשתיות הומניטריות בדרום הרצועה עבור כמיליון פלסטינים תושבי העיר עזה הצפויים להיות עקורים.
על פי הצבא, מוקמות נקודות נוספות לחלוקת סיוע, וכן לפחות שני בתי חולים שדה נוספים. בית החולים האירופי בחאן יונס, שנסגר לאחר שצה"ל חשף מנהרת חמאס שעברה תחתיו, צפוי גם הוא לשוב לפעילות.
"כחלק מההכנות להעברת האוכלוסייה מהעיר עזה לדרום הרצועה, החלו שיחות עם ארגונים בינלאומיים כדי לגייס אותם להקמת בתי חולים שדה נוספים בדרום, ויש לכך תגובה חיובית", אמר גורם ביטחוני.
לדבריו, "מתוכננות גם הרחבות לתשתיות הרפואיות הקיימות בדרום בשיתוף פעולה עם הארגונים, ובנוסף נבחנות אפשרויות לפתיחת דרכי גישה למתקנים רפואיים נוספים".
"האו"ם והארגונים החלו לגבש תוכנית להפעלה מחודשת של בית החולים האירופי כמענה רפואי נוסף", הוסיף הגורם.
המבצע של צה"ל בעיר עזה צפוי להתבצע בכמה שלבים, שיחלו בפרסום אזהרות פינוי לתושבים באזור. לאחר מכן יכתר צה"ל את העיר עזה, לפני שיחל לחדור לעומק העיר, כולל אזורים שעד כה לא נוקו לגמרי מתשתיות חמאס.
התוכניות, שאושרו אמש על ידי שר הביטחון ישראל כ"ץ, צפויות להיות מוצגות מחר לראש הממשלה בנימין נתניהו.
מקרב המילואימניקים, יגויסו בסך הכול 60 אלף חיילים, בכמה גלים. רובם – כ־40 עד 50 אלף – יידרשו להתייצב לשירות ב־2 בספטמבר. גל נוסף צפוי בנובמבר־דצמבר, וגל שלישי בפברואר־מרץ 2026.
צה"ל גם מאריך את שירותם של רבים מהמילואימניקים שכבר מגויסים כיום, ב־30–40 יום נוספים. כך יעמוד מספר חיילי המילואים הפעילים בכל זמן נתון במהלך המבצע על כ־130 אלף.
המילואימניקים כוללים שלוש חטיבות ועוד כמה גדודים, וכן רבים מחיילי כוחות הסיוע, בהם מודיעין ולוגיסטיקה.
לא כל חיילי המילואים צפויים להשתתף במבצע לכיבוש העיר עזה, שכן חלקם יחליפו את חיילי הסדיר בחזיתות אחרות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו