טום אלכסנדרוביץ', בכיר מערך הסייבר מישראל, שנעצר לאחרונה על ידי המשטרה באזור לאס וגאס בחשד לניסיון לשידול קטין למין, לא קיבל יחס מיוחד, כך אמר אתמול התובע האחראי על התיק לכלי תקשורת מקומיים.
אלכסנדרוביץ' הוא אחד משמונה שנעצרו במסגרת מבצע משותף של רשויות נבדה והרשויות הפדרליות שנמשך כמה שבועות ללכידת עברייני מין נגד ילדים, לפי הודעת משטרת מטרופולין לאס וגאס מ־15 באוגוסט.
סטיב וולפסון, התובע המחוזי, כינה את המקרה "סטנדרטי" בריאיון לעיתון מקומי. "הערבות הסטנדרטית בעבירה הזו היא 10,000 דולר, כך שכל אחד, ברגע שהוא נרשם בתיק כזה, יכול לשלם את הערבות ולהשתחרר ללא תנאים, וזה מה שקרה במקרה הזה".
דבריו של וולפסון מגיעים על רקע גל ספקולציות שלפיו ממשלת ארצות הברית או ישראל התערבו כדי לאפשר את יציאתו של אלכסנדרוביץ' מארצות הברית לאחר שנעצר ב־6 באוגוסט.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר הלילה בריאיון כי הוא וראש הממשלה בנימין נתניהו הם גיבורי מלחמה, וקבל על כך שמנסים להכניס את נתניהו לכלא. "זה טירוף", הוא קובע.
President Trump tells Mark Levin that Israeli Prime Minister Netanyahu is a "war hero."
"He is a war hero. I guess I am too." pic.twitter.com/DL97joESeP
— The American Conservative (@amconmag) August 19, 2025
הוא הוסיף כי גם הוא וגם ראש הממשלה נתניהו הם "גיבורי מלחמה". לדבריו, "לאף אחד לא אכפת, אבל לי כן. אני שלחתי את המטוסים האלה" (לתקיפה באיראן).

כ־60 אלף חיילי מילואים צפויים לקבל צווי 8 שצה"ל יוציא החל מהיום לצורך המתקפה המתוכננת בעיר עזה, בכפוף לאישור שר הביטחון ישראל כ"ץ, כך לפי מקורות ביטחוניים.
הצווים אינם מיידיים, ולמילואימניקים תינתן תקופת היערכות של שבועיים לפחות לפני שיידרשו להתייצב לשירות.
מספר זה מצטרף לעשרות אלפי חיילי מילואים שכבר משרתים כעת.
לא כל חיילי המילואים שיקבלו צווים צפויים להשתתף במבצע לכיבוש העיר עזה, שכן חלקם יחליפו חיילי סדיר בחזיתות אחרות.
הצווים צפויים להישלח לאחר שמשרדו של כ"ץ מסר כי נפגש אתמול עם הרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר, קצינים בכירים נוספים ונציגי השב"כ כדי לאשר את תוכניות הצבא להשתלטות על עזה.
לפי גורמים ישראלים, תוכניות צה"ל לכיבוש עזה כוללות תחילה הקמת תשתיות הומניטריות בדרום הרצועה, לרבות הכנסת אוהלים וציוד מחסה לרצועה בימים האחרונים.
לאחר מכן יוציא צה"ל אזהרות פינוי למיליון הפלסטינים המתגוררים בעיר עזה. גורמים ישראלים אמרו כי לפלסטינים תינתן שהות עד 7 באוקטובר 2025 להתפנות מהעיר, תאריך שיחפוף לשנתיים למתקפת חמאס על ישראל.
בהמשך ישיק צה"ל את המתקפה הקרקעית, שתכלול מצור על האזור וחיסול אנשי חמאס שייוותרו בו.
הפגישה והצגת תוכניות הצבא לכ"ץ התקיימו חרף הצהרת חמאס שלשום כי הוא מסכים להצעת הפסקת האש. אם יושג הסכם על עסקת שבויים והפסקת אש, התוכניות לצפויות להתבטל.
אף שראש הממשלה בנימין נתניהו נשמע מזלזל בהסכמת חמאס להצעה, לאחר ששינה את דרישתו משחרור הדרגתי של החטופים והפסקת אש לעסקה שתכלול את כולם בבת אחת, גורמים ישראלים אמרו כי ירושלים בוחנת את ההצעה.
שר החוץ הסורי אסעד א־שיבאני נפגש אתמול בפריז עם משלחת ישראלית כדי לדון בחיזוק היציבות באזור ובדרום סוריה, כך דיווחה סוכנות הידיעות הסורית הרשמית סאנ"א.
בכירי סוריה וישראל מנהלים מגעים בתיווך אמריקאי במטרה להביא לרגיעה בדרום סוריה.
לפי סאנ"א, הדיונים בין שני הצדדים התמקדו בהפחתת המתיחות ובאי־התערבות בענייניה הפנימיים של סוריה.
בפגישה נדון גם חידוש הסכם הפרדת הכוחות משנת 1974 בין ישראל לסוריה, שהקים אזור חיץ של האו"ם ברמת הגולן.
זהו המפגש השני בין הצדדים בבירה הצרפתית בתוך פחות מחודש, לאחר שביולי סוכם להמשיך את השיחות, היות שלא הושג הסכם סופי על צמצום המתיחות בדרום סוריה.

הפרקליטות מתנגדת לבקשתו של עו"ד עמית חדד להתיר לו להתייעץ עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בזמן החקירה הנגדית במשפטו הפלילי. חדד ביקש לשוחח עם נתניהו מכיוון שהוא מייצג אותו בהליך בפרשת הצוללות ונקבע דיון ל־8 בספטמבר – ביום שבו הוא מעיד. חדד רוצה, על פי בקשתו, להבין מלקוחו באיזה דיון הוא רוצה שהוא יופיע.
הפרקליטות מוסרת: מדובר בסיטואציה שגרתית בבתי משפט וההחלטה צריכה להיות של עורך הדין.







תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו