היועץ לביטחון לאומי לשעבר של ארצות הברית, ג'ייק סאליבן, אמר כי כיום היה תומך בהפסקת אספקת נשק לישראל – לאחר שהתנגד לקריאות כאלה בתקופת ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן.
"הדבר שהתמודדנו איתו לאורך כל 2024, ושכבר אינו המצב כיום, הוא שישראל הייתה תחת מתקפה מכמה חזיתות. היא הותקפה על ידי חזבאללה, על ידי החות'ים, מסוריה, מעיראק, כמובן מחמאס וגם מאיראן עצמה. לכן, הרעיון לומר לישראל 'אנחנו לא נותנים לכם מערכת שלמה של כלים צבאיים' בהקשר הזה היה מאתגר", אמר סאליבן בריאיון לפודקאסט Bulwark.
Chinese officials "were saying, it's very interesting to watch President Trump because we've had a long-term strategy to basically try to weaken and divide America's alliances….President Trump is just doing it for us."
Jake Sullivan joins @Timodc on today's Bulwark Podcast: pic.twitter.com/PVVjVHbYVT
— The Bulwark (@BulwarkOnline) August 28, 2025
"הטיעון בעד עצירת אספקת הנשק לישראל היום חזק בהרבה משהיה לפני שנה. ראשית, היא לא ניצבת מול אותם איומים אזוריים. שנית, הייתה עסקת הפסקת אש־חטופים בתוקף והייתה אפשרות לנהל משא ומתן, וישראל היא זו שפשוט נטשה אותה בלי לנהל משא ומתן רציני. שלישית, יש רעב מוחלט בעזה. ורביעית, אין עוד יעדים צבאיים רציניים להשיג. זה פשוט הפצצת ההריסות לכדי עוד הריסות", אמר.
סאליבן חשף כי ייעץ למחוקקים דמוקרטיים שהתלבטו כיצד להצביע בחודש שעבר על הצעות להפסיק את אספקת הנשק לישראל, ואמר שעמדה כזו היא "עמדה לגיטימית לחלוטין שאני הייתי תומך בה".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו