JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פיג'י תפתח שגרירות בירושלים ב־17 בספטמבר | זמן ישראל

פיג'י תפתח שגרירות בירושלים ב־17 בספטמבר

פיג'י תפתח את שגרירותה בירושלים בעוד שבועיים, כך הודיע משרד החוץ.

ראש ממשלת פיג'י סיטיבני רבוקה יגיע לישראל לרגל האירוע.

רבוקה עלה לשלטון בסוף 2022 בראשות ממשלת שלוש מפלגות, בהן המפלגה הנוצרית־ימנית סודלפה, שאחד מתנאי מנהיגיה היה הקמת שגרירות בירושלים.

ההחלטה נובעת גם מקמפיין בן עשרות שנים של ארגון "שגרירות ירושלים הנוצרית הבינלאומית", הפועל מהעיר ומטיף לתמיכה בישראל בכנסיות ברחבי האוקיינוס השקט הדרומי.

כיום שש מדינות מחזיקות שגרירות בירושלים: ארצות הברית, גואטמלה, הונדורס, קוסובו, פפואה גינאה החדשה ופרגוואי.

שר החוץ גדעון סער בירך: "אני מברך את פיג'י ואת ראש הממשלה ושר החוץ, ידיד ישראל סיטיבני רבוקה, על החלטתה לפתוח שגרירות בישראל, בירושלים – בירת העם היהודי הנצחית. נמשיך לפעול לפתיחת והעברת שגרירויות נוספות לירושלים, בירתנו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 24 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.