איסלנד הודיעה כי לא תשתתף בתחרות האירוויזיון הקרובה, ובכך מימשה את איומה להחרים את תחרות הזמר בשל השתתפות ישראל.
לאחר הצבעה במועצת המנהלים שלה, רשות השידור הציבורית RUV פרסמה הודעה, שלפיה תפרוש מתחרות 2026, מאחר שהשתתפות ישראל "גרמה למחלוקת" הן בקרב הציבור הרחב והן בקרב חברי איגוד השידור האירופי (EBU).
איסלנד הצטרפה לספרד, לאירלנד, לסלובניה ולהולנד, שפרשו במחאה מהתחרות שתיערך בשנה הבאה, לאחר שאיגוד השידור אישר בשבוע שעבר את השתתפות ישראל.
"לאור הדיון הציבורי באיסלנד והתגובות להחלטת ה־EBU בשבוע שעבר, ברור שלא תהיה לא שמחה ולא הרמוניה סביב השתתפות RUV באירוויזיון", הוסיפה רשות השידור בנימוק להחלטתה.
"לאור הדיון הציבורי באיסלנד, ברור שלא תהיה לא שמחה ולא הרמוניה סביב השתתפות רשות השידור הציבורית באירוויזיון"
בשבוע שעבר אישר האיגוד את השתתפותה של ישראל בתחרות שתיערך בווינה בשנה הבאה, לאחר הצבעה שבה רוב מוחץ של חבריו תמך בחבילת רפורמות לתחרות – ובכך מנע הצבעה ישירה על השתתפות ישראל.
RUV מסרה כי היא אינה מאמינה ש"השינויים הללו מספיקים" וכי ביקשה מהאיגוד להדיח את תאגיד השידור הישראלי "כאן" – בקשה שנדחתה.
רשות השידור הפולנית TVP אישרה מוקדם יותר היום כי תשתתף בתחרות בשנה הבאה, והוציאה הודעה שלפיה, אף שהיא "מודעת למידת המתח סביב המהדורה הקרובה", היא מאמינה כי "יש לאירוויזיון עדיין סיכוי לשוב ולהיות מרחב שמלא במוזיקה. ורק במוזיקה".
בתחרות של השנה הבאה צפויות להשתתף 34 או 35 מדינות, ירידה לעומת 37 המדינות שהשתתפו בתחרות השנה בבזל
עם הודעה זו, בתחרות של השנה הבאה צפויות להשתתף 34 או 35 מדינות, ירידה לעומת 37 המדינות שהשתתפו בתחרות השנה בבזל שבשווייץ. ארמניה טרם אישרה רשמית את השתתפותה, אך היא צפויה לעשות זאת.
החמצת התרעות אינה נובעת בהכרח מזלזול או מחוסר מקצועיות, אלא לעיתים ממגבלות חשיבה אנושיות, הפועלות דווקא בתוך מערכות מקצועיות ומנוסות.
* * *
בימים האחרונים פורסם, כי כבר בשנת 2025 הוכנה במערכת הביטחון עבודה מקצועית שעסקה באיום רחפני הנפץ, לרבות רחפנים מונחים באמצעות סיב אופטי, ובהפקת לקחים מן המלחמה באוקראינה.
ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".
משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.
ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוסקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.
כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.
אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.








































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו