JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרשות הפלסטינית הודיעה על מותו במעצר ישראלי של תושב עזה בן 67 | זמן ישראל

הרשות הפלסטינית הודיעה על מותו במעצר ישראלי של תושב עזה בן 67

כלי רכב צבאיים בבית הסוהר עופר לקראת שחרורם של אסירים פלסטינים, 1 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Nasser Nasser)
AP Photo/Nasser Nasser
כלי רכב צבאיים בבית הסוהר עופר לקראת שחרורם של אסירים פלסטינים, 1 בפברואר 2025

נציבות ענייני האסירים של הרשות הפלסטינית הודיעה על מותו בספטמבר של האסיר העזתי חמאזה עדואן, בן 67, לאחר כמעט עשרה חודשים במעצר ישראלי.

לפי הנציבות, הרשויות בישראל כבר עדכנו את משפחתו של עדואן על מותו. עוד נמסר כי בתשובה נוספת לרשות אישרה ישראל שעדואן מת ב־9 בספטמבר, אך לא מסרה פרטים נוספים על נסיבות מותו. כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כבר אז על מותו, אך עד כה לא נמסרה הודעה פלסטינית רשמית בנושא.

לפי הנציבות, עדואן נעצר ב־12 בנובמבר 2024. הוא היה נשוי ואב לתשעה ילדים, שניים מהם נהרגו לפני המלחמה הנוכחית בעזה, כך נמסר. בני משפחתו אמרו כי סבל מבעיות בריאות, בהן מחלת לב, והיה זקוק לטיפול רפואי.

בהודעה לא צוין היכן בעזה נעצר עדואן או היכן הוחזק בישראל. כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי הוא תושב בית לאהיא שבצפון רצועת עזה. שירות בתי הסוהר בישראל לא מסר תגובה מיידית לבקשה להגיב.

לפי הנציבות, יותר מ־100 עצירים פלסטינים מתו במעצר ישראלי מאז פרוץ המלחמה בעזה בעקבות מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023. עדואן הוא ה־87 שמותו זוהה ופורסם באופן פומבי, כך נמסר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 12 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.