JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: ייתכן שנצטרך להנחית על איראן "מכה גדולה נוספת" | זמן ישראל

טראמפ: ייתכן שנצטרך להנחית על איראן "מכה גדולה נוספת"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים במהלך סיור באתר הבנייה של אולם הנשפים החדש של הבית הלבן, 19 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Jacquelyn Martin)
AP Photo/Jacquelyn Martin
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים במהלך סיור באתר הבנייה של אולם הנשפים החדש של הבית הלבן, 19 במאי 2026

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רמז כי לא החליט כמה זמן ימתין לפני תקיפה באיראן.

אתמול טען כי תכנן לפתוח היום במתקפה גדולה נגד איראן, אך בעלות ברית במפרץ ביקשו ממנו להמתין יומיים או שלושה לנוכח ההתקדמות שחלה בשיחות לגיבוש הסכם שיסיים את המלחמה לצמיתות.

כשנשאל – בשעה שהציג לקבוצת כתבים את עבודות הבנייה של אולם הנשפים בבית הלבן – כמה זמן הוא מוכן להמתין, טראמפ הציג לוח זמנים שונה ואף פחות מדויק.

"אני אומר יומיים או שלושה – אולי שישי, שבת, ראשון, אולי תחילת השבוע הבא – פרק זמן מוגבל", טען טראמפ.

"אני מקווה שלא נצטרך לעשות את המלחמה, אבל ייתכן שנצטרך להנחית עליהם עוד מכה גדולה… אני עדיין לא בטוח, אתם תדעו בקרוב מאוד", הוסיף, בעודו משמיע איום נוסף נגד איראן.

טראמפ טען כי אתמול היה "במרחק שעה מקבלת ההחלטה" לתקוף היום את איראן. לאחר מכן סתר את עצמו ואמר שכבר "קיבל את ההחלטה" לתקוף כאשר מנהיגי המפרץ פנו אליו לכאורה כדי לשכנע אותו להמתין.

טראמפ חזר על טענתו כי חולל שינוי משטר באמצעות תקיפות על מנהיגי איראן, לפני שכינה בהמשך את מנהיגי טהרן הנוכחיים "קיצוניים ביותר" ואמר כי יהיו מוכנים להשתמש בנשק גרעיני נגד ארצות הברית אם ישיגו כזה.

"כולם אומרים לי [שהמלחמה] לא פופולרית, אבל אני חושב שהיא פופולרית מאוד", אמר טראמפ ברגע קצר של כנות.

לאחר מכן טען כי מתנגדי המלחמה משנים את דעתם כאשר הוא שואל אותם אם היו רוצים שלאיראן יהיה נשק גרעיני.

"כשאנחנו מסבירים את זה לאנשים – אין לי באמת מספיק זמן להסביר לאנשים. אני עסוק מדי בלגרום לזה לקרות", אמר טראמפ על רקע רעשי החבטות מעבודות הבנייה של אולם הנשפים מאחוריו.

"כשהם מבינים [את הסיכון שאיראן תשיג נשק גרעיני], אני חושב [שהמלחמה], למען האמת, פופולרית מאוד", אמר טראמפ.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 8 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.