נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רמז כי לא החליט כמה זמן ימתין לפני תקיפה באיראן.
אתמול טען כי תכנן לפתוח היום במתקפה גדולה נגד איראן, אך בעלות ברית במפרץ ביקשו ממנו להמתין יומיים או שלושה לנוכח ההתקדמות שחלה בשיחות לגיבוש הסכם שיסיים את המלחמה לצמיתות.
כשנשאל – בשעה שהציג לקבוצת כתבים את עבודות הבנייה של אולם הנשפים בבית הלבן – כמה זמן הוא מוכן להמתין, טראמפ הציג לוח זמנים שונה ואף פחות מדויק.
"אני אומר יומיים או שלושה – אולי שישי, שבת, ראשון, אולי תחילת השבוע הבא – פרק זמן מוגבל", טען טראמפ.
"אני מקווה שלא נצטרך לעשות את המלחמה, אבל ייתכן שנצטרך להנחית עליהם עוד מכה גדולה… אני עדיין לא בטוח, אתם תדעו בקרוב מאוד", הוסיף, בעודו משמיע איום נוסף נגד איראן.
טראמפ טען כי אתמול היה "במרחק שעה מקבלת ההחלטה" לתקוף היום את איראן. לאחר מכן סתר את עצמו ואמר שכבר "קיבל את ההחלטה" לתקוף כאשר מנהיגי המפרץ פנו אליו לכאורה כדי לשכנע אותו להמתין.
טראמפ חזר על טענתו כי חולל שינוי משטר באמצעות תקיפות על מנהיגי איראן, לפני שכינה בהמשך את מנהיגי טהרן הנוכחיים "קיצוניים ביותר" ואמר כי יהיו מוכנים להשתמש בנשק גרעיני נגד ארצות הברית אם ישיגו כזה.
"כולם אומרים לי [שהמלחמה] לא פופולרית, אבל אני חושב שהיא פופולרית מאוד", אמר טראמפ ברגע קצר של כנות.
לאחר מכן טען כי מתנגדי המלחמה משנים את דעתם כאשר הוא שואל אותם אם היו רוצים שלאיראן יהיה נשק גרעיני.
"כשאנחנו מסבירים את זה לאנשים – אין לי באמת מספיק זמן להסביר לאנשים. אני עסוק מדי בלגרום לזה לקרות", אמר טראמפ על רקע רעשי החבטות מעבודות הבנייה של אולם הנשפים מאחוריו.
"כשהם מבינים [את הסיכון שאיראן תשיג נשק גרעיני], אני חושב [שהמלחמה], למען האמת, פופולרית מאוד", אמר טראמפ.
"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".
משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.
ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
סקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.
כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.
אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותקציר הפרקים הקודמים: בסוף 2025 סער עולם התרבות בעקבות החלטת שר התרבות מיקי זוהר לעצור את המימון לטקס פרסי אופיר ולקדם תחתיו טקס חלופי, "ציוני".
כאשר יוצרים שנבחרו להשתתף בטקס הודיעו שלא יגיעו, השר העלה את גובה האיום: ביטול חוק הקולנוע, עצירת תקציבי הקרנות, ופגיעה בתקציבים שכבר הובטחו.
אלון לוי הוא יוצר ובמאי תיעודי, מנהל קריאטיב, ולעתים במאי אנימציה. הוא בוגר בית הספר "סם שפיגל" בירושלים ובעל תואר שני בVisual Media Anthropology מ-Freie Universität Berlin. הוא יליד טבריה, נשוי, אב לשניים, ומאמין בכוחה של יצירה תיעודית לשנות את העולם (או לפחות את מי שיצר אותה).












































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו