America falsely claims our unfrozen assets will buy their agriculture. Interesting. The only crop we're harvesting is what you planted: decades of mistrust. It's organic, abundant, and homegrown. But apparently the US only exports GMO soybeans, broken promises and trash talks.
— محمدباقر قالیباف | MB Ghalibaf (@mb_ghalibaf) June 25, 2026
יושב ראש הפרלמנט של איראן וראש צוות המשא ומתן, מוחמד באקר קאליבאף, הכחיש את טענותיהם של גורמים אמריקאים בכירים, שלפיהן, כספים איראניים שיופשרו יופנו לרכישות מארצות הברית לטובת הציבור האיראני.
"ארצות הברית טוענת בכזב שהנכסים שלנו שיופשרו יקנו את התוצרת החקלאית שלה. מעניין. היבול היחיד שאנחנו קוצרים הוא מה שאתם זרעתם: עשרות שנים של חוסר אמון", אמר קאליבאף בפוסט ברשת X במסגרת מאמציה של טהרן להבהיר כי היא תנהל את נכסיה בעצמה. "נראה שארצות הברית מייצאת רק פולי סויה מהונדסים גנטית, הבטחות מופרות וטראש טוק".
סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר לאחר שיחות ארצות הברית–איראן ביום ראשון בשווייץ כי יועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, עבד עם קטר על ההצעה שלפיה לוושינגטון ולדוחה תהיה זכות אישור על כל נכס איראני שיופשר, כדי להבטיח שהכספים לא יממנו טרור, אלא יופנו לרכישת מוצרים כמו "סויה אמריקאית, תירס אמריקאי וחיטה אמריקאית לטובת העם האיראני".
טראמפ ושר האוצר בממשלו סקוט בסנט השמיעו את אותה טענה ואמרו שאחוז גדול מהנכסים האיראניים שיופשרו ישמש לרכישת מזון ותרופות מארצות הברית. בסנט אמר שלמשרדו תהיה נציגות בדוחה שתפקח על הכספים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו