JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: טראמפ התעמת עם הגסת' כי לא עודכן במחסור במיירטים וטילים | זמן ישראל

דיווח: טראמפ התעמת עם הגסת׳ כי לא עודכן במחסור במיירטים וטילים

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כשמאחוריו שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת', 7 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Mark Schiefelbein)
AP Photo/Mark Schiefelbein
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כשמאחוריו שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת', 7 במרץ 2026

לפי דיווח בוושינגטון פוסט, טראמפ התעמת בשבוע שעבר עם שר הביטחון פיט הגסת' בקמפ דייוויד, לאחר שהתברר לו שמלאי התחמושת האמריקאי הידלדל במידה שעלולה להגביל תקיפות נוספות באיראן.

טראמפ, שסבר שהבעיה כבר נפתרה, דרש מהגסת' הסברים על כך שלא עודכן במלוא היקף המחסור – בעיקר בטילים מדויקים ארוכי טווח ובמיירטי הגנה אווירית.

משחתת נושאת טילים מונחים אמריקאית משגרת טיל שיוט טומהוק לתקיפת מטרות יבשתיות במסגרת "מבצע זעם אפי", 28 בפברואר 2026 (צילום: U.S. Navy via AP)
משחתת נושאת טילים מונחים אמריקאית משגרת טיל שיוט טומהוק לתקיפת מטרות יבשתיות במסגרת "מבצע זעם אפי", 28 בפברואר 2026 (צילום: U.S. Navy via AP)

על פי שני מקורות, הגסת' הטיל את האחריות על סגנו, סטיבן פיינברג, בטענה שלא דאג לעדכן את הנשיא.

הדיווח מציין כי המחסור היה אחד השיקולים בהחלטתו של טראמפ לבטל בימים האחרונים מתקפה רחבת היקף נוספת על איראן. לפי העיתון, המבוי הסתום סביב הורמוז, התמשכות המלחמה ועלותה פגעו באמון הנשיא בשר, שהיה מראשי התומכים ביציאה למלחמה והציג אותה לטראמפ כעימות קצר ופשוט יחסית.

הבית הלבן והפנטגון הכחישו את הדיווח מכל וכל. קרוליין לוויט אמרה כי מדובר ב"פייק ניוז" וכי לטראמפ "אמון מלא" בהגסת'; דובר הפנטגון שון פרנל הכחיש שהגסת' הטעה מישהו או האשים את פיינברג.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 6 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.