JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ראש המאפיה הקווקזית יאניס יושבייב נורה למוות סמוך לקיסריה | זמן ישראל

ראש המאפיה הקווקזית יאניס יושבייב נורה למוות סמוך לקיסריה

הגבר שנורה למוות היום בצוהריים סמוך לקיסריה הוא יאניס יושבייב, המוגדר בתקשורת כראש המאפיה הקווקזית בישראל.

בתיעוד מתקרית הירי נראה גבר עוטה קפוצ'ון וחובש כובע מתקרב לבית עסק בתחנת דלק בצומת קיסריה, שולף אקדח ויורה ביושבייב מטווח אפס בזמן שהוא ושני גברים נוספים יוצאים מהמקום.

יושבייב בן ה-40 נעצר שוב ושוב במהלך השנים האחרונות בחשד למעורבות באירועי ירי, השלכת רימונים והצתות כלי רכב, אך מעולם לא הורשע.

הוא נעצר לאחרונה בחודש פברואר בנמל התעופה בן גוריון עם שובו ממוסקבה, אך שוחרר כעבור ימים ספורים.

יושבייב, תושב אור עקיבא והבעלים של מספר מסעדות באזור, אמר בריאיון לערוץ 12 באוקטובר האחרון כי הוא "איש עסקים לגיטימי", וכי הוא "מבוסס מאוד, נוהג בבנטלי, וזה מפריע למשטרה".

גורמים במשטרה שצוטטו באותה כתבה סיפרו כי יושבייב "כמעט אף פעם לא מדבר בטלפון" מכיוון שידע כי מאזינים לו, וכי זכה ל"נאמנות מוחלטת" מצד אנשיו באזור חדרה, שהקפידו לשמור על זכות השתיקה בחקירות.

"קשה להרשיע אותו, וזה מתסכל", אמר אז קצין משטרה בכיר בעילום שם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 23 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.