JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איזנקוט: עוד ועוד סימנים מעידים כי נתניהו הוביל את ישראל בעיוורון למחדל | זמן ישראל

איזנקוט: עוד ועוד סימנים מעידים כי נתניהו הוביל את ישראל בעיוורון למחדל

יו"ר מפלגת "ישר", גדי איזנקוט, יחד עם חברי המפלגה, בהצגת רשימת המועמדים לקראת הבחירות הכלליות הקרובות, בראש העין. 7 בספטמבר 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
יו"ר מפלגת "ישר", גדי איזנקוט, יחד עם חברי המפלגה, בהצגת רשימת המועמדים לקראת הבחירות הכלליות הקרובות, בראש העין. 7 בספטמבר 2026

יו"ר ישר! גדי איזנקוט, אמר הבוקר בתגובה לפרסום שלפיו ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל ימים לפני טבח ה-7 באוקטובר התרעה מנשיא איחוד האמירויות על כוונותיו של יחיא סנוואר, כי "עוד ועוד סימנים מעידים: נתניהו הוביל את ישראל בעיוורון למחדל השבעה באוקטובר".

איזנקוט תקף את טענת "לא העירו אותי" שמעלה סביבת נתניהו ושאל: "הוא קיבל התרעה מפורשת, ימים לפני הטבח, מנשיא איחוד האמירויות לגבי כוונות סנוואר, אבל לא עדכן את ראשי מערכת הביטחון. מי לא העיר את מי?".

לדבריו, "נתניהו קיבל עשרות התרעות לשבעה באוקטובר והתעלם מכולן. הוא לא כשיר".

איזנקוט התחייב כי לאחר הקמת הממשלה הבאה תוקם ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את האירועים עשור לאחור, "תבהיר מה נתניהו ידע ולא ידע, תגיע לחקר האמת ותמנע את האסון הבא".

https://x.com/yairlapid/status/2097207285755883545

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 8 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.