יו"ר מפלגת ישר! גדי איזנקוט משתתף בכנס חוקי שגיא לשוויון במרכז פרס בתל אביב. 12 ביולי 2026 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
אמש דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את ראש שב"כ דוד זיני לוודא שראש מפלגת ישר! גדי איזנקוט מקבל אבטחה "ברמה נאותה, על פי הצורך".
ההנחיה של ראש הממשלה הגיעה על רקע הביקורת הציבורית על כך שאיזנקוט, שעומד עכשיו בראש המפלגה הגדולה ביותר על פי הסקרים, לא מקבל כל אבטחה מהמדינה למרות האיומים הרבים המופנים כלפיו.
המחדל הזה זועק לשמים, בהתחשב בעובדה שבעוד כחודשיים איזנקוט ממילא יהיה זכאי להגנה של היחידה לאבטחת אישים בשב"כ
המחדל הזה זועק לשמים, בהתחשב בעובדה שבעוד כחודשיים איזנקוט ממילא יהיה זכאי להגנה של היחידה לאבטחת אישים בשב"כ – בין אם יקים ממשלה בראשותו כפי שחוזים כעת הסקרים, ובין אם יהיה ראש האופוזיציה, ויהיה זכאי להגנה כסמל שלטון.
שלום ירושלמי מדווח הבוקר בזמן ישראל שאיזנקוט עמד מול אירוע אלים בקריית מלאכי בשבוע שעבר, כשבריון מקומי ניסה לפוצץ את כינוס הבחירות בבית כנסת כורש בעיר. מי שמנע מהמתפרע להמשיך ולהשתולל לא היה מאבטח, אלא אחד המשתתפים בכנס שירושלמי מתאר כ"איש בריא גוף", שהרחיק בכוח רב את המתפרע.
עוד מספר ירושלמי כי שבוע קודם לכן עלתה משפחת איזנקוט לקברו של רס"ר (מיל') גל איזנקוט ז"ל שנפל בעזה בדצמבר 2023. המשפחה נדהמה לגלות על הקבר את המסר: "גל הלוחם, חבל שאבא שלך לא מגן על החיילים".
ובימים האחרונים מסתובבות ברשתות תמונות רבות של איזנקוט בכאפייה, שמזכירות תמונות דומות של יצחק רבין מההפגנות בתקופה שקדמה לרצח ב-1995.
התמונות מופצות עם כותרות כמו "ישר לפלסטין – מהנהר ועד הים!", "הטרור של אוסלו 2 בדרך לישראל", "הצבעת איזנקוט קיבלת מנסור עבאס" ו"איזנקוט מסוכן לישראל".
כל מי שעוקב אחרי הפוליטיקה הישראלית יזהה מייד את מקורות ההשראה של ההסתה הזו.
איך זה שאירועים חמורים כאלה לא גרמו לראש שב"כ זיני להורות בעצמו על אבטחה מלאה של איזנקוט, מסביב לשעון ובכל מקום – ולא רק "אבטחה ברמה נאותה, על פי הצורך" כפי שהנחה ראש הממשלה? "האם זיני מתואם עם נתניהו? האם יש מי שלא רוצה לשוות לאיזנקוט דימוי של ראש ממשלה?", שואל ירושלמי שאלות רטוריות, שנדמה שהתשובות עליהן ברורות.